«Kανένας εφησυχασμός στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων»

«Kανένας εφησυχασμός στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι «δεν θα πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός στη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ότι η μείωση της αβεβαιότητας στην αγορά και η αύξηση της αξιοπιστίας στην άσκηση οικονομικής πολιτικής αποτελούν αναγκαίες συνθήκες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» διατυπώνουν οι οικονομικοί αναλυτές της Eurobank στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Εκτιμούν, επίσης, ως ενθαρρυντικά τα σημάδια για τη σημαντική επιβράδυνση στη μείωση της κατανάλωσης και την αύξηση των εξαγωγών και υπηρεσιών. Από την πλευρά της δαπάνης (ΑΕΠ), η κατανάλωση και οι εξαγωγές αποτέλεσαν τις βασικές συνιστώσες για την επιβράδυνση της ύφεσης (-0,27%). Η συνεισφορά των εξαγωγών στον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης ήταν της τάξης των 1,97 ποσοστιαίων μονάδων. Η ιδιωτική κατανάλωση παρέμεινε σταθερή στα επίπεδα του 2ου τριμήνου του 2013, ήτοι 28,21 δισ. ευρώ (σταθερές τιμές 2005), αναφέρουν οι αναλυτές.

Alpha Bank

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Alpha Bank προβλέπουν ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 1,5% και 2%, από -0,7% στο πρώτο εξάμηνο του έτους. «Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στηρίζεται σε γερές βάσεις και, ειδικότερα, στην ήδη σημαντική και επιταχυνόμενη αύξηση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου εκτός των επενδύσεων σε κατοικίες, στη σημαντική αύξηση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, στη σταθεροποίηση και την επικείμενη ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης και στην ελαχιστοποίηση της πτώσης και τελικά στη σταθεροποίηση και της δημόσιας κατανάλωσης», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, σε έκθεσή τους οι αναλυτές της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή