Γκ. Χαρδούβελης: «Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι δικό μου δημιούργημα»

Γκ. Χαρδούβελης: «Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι δικό μου δημιούργημα»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισοδιακή ήταν η ομιλία του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη σε εκδήλωση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων στη Θεσσαλονίκη. Όταν ο υπουργός αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από τους παρευρισκόμενους. «Ο φόρος είναι πιο δίκαιος, έπιασε και τα μη ηλεκτροδοτούμενα», δήλωσε ο υπουργός, με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται και τα πνεύματα να ηρεμούν προσωρινά όταν ο υπουργός ανέφερε πως ο συγκεκριμένος φόρος δεν είναι δικό του δημιούργημα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων κ. Κ. Μίχαλος πήρε το λόγο και εξαπέλυσε επίθεση προς τον υπουργό σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να έρθουν επενδύσεις με αυτό το επιχειρηματικό περιβάλλον, την υψηλή φορολογία και τη γραφειοκρατία. Μάλιστα έφτασε στο σημείο απευθυνόμενος στον κ. Χαρδούβελη να πει πως «ελπίζω αύριο ο πρωθυπουργός να είναι πιο κατατοπιστικός από εσάς», παρά το γεγονός ότι είθισται τις όποιες ανακοινώσεις γίνονται στις ΔΕΘ να τις πραγματοποιεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά την εκδήλωση, από το Υπουργείο Οικονομικών μετέφεραν τη δυσαρέσκεια τους όχι τόσο για τις διαμαρτυρίες που εν μέρει είναι δικαιολογημένες αλλά για την «παράσταση» του κ. Μίχαλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή