Βιομηχανία: Μείωση της παραγωγής 2,1% τον Ιούλιο

Βιομηχανία: Μείωση της παραγωγής 2,1% τον Ιούλιο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση 2,1% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Ιούλιο εφέτος, ενώ σε μέσα επίπεδα στο επτάμηνο προκύπτει πτώση κατά 2,2%, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής παρουσίασε μείωση 2,1% τον Ιούλιο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2013, έναντι μείωσης 7,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

Η εξέλιξη αυτή, οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων κατά 15,4%.

β. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 2,3%. Στην αύξηση αυτή συνέβαλε, κυρίως, η αύξηση στην παραγωγή τροφίμων (2,5%), παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα (19,1%) και κατασκευής μεταλλικών προϊόντων (2,6%). Στα «παραδοσιακά» προϊόντα, αυξήθηκε η παραγωγή ειδών ένδυσης (3,5%) και περιορίστηκε περαιτέρω η παραγωγή καπνού (11,5%), κλωστοϋφαντουργικών υλών (14,8%) και δερμάτων-ειδών υπόδησης (18,4%).

γ. Στη μείωση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 12,2%.

δ. Στην αύξηση του δείκτη παροχής νερού κατά 2,4%.

Σε μέσα επίπεδα, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014, ο γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 2,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2013, έναντι μείωσης 2,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή