ΕΚΤ: Οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την Ελλάδα το 2015

ΕΚΤ: Οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την Ελλάδα το 2015

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις σημαντικούς δημοσιονομικούς κινδύνους εντοπίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2015, οι οποίοι σε συνδυασμό με τους υψηλούς στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος δημιουργούν «σημαντικά» δημοσιονομικά κενά.

Αυτά αναφέρει η ΕΚΤ σε μηνιαίο δελτίο της, ασκώντας πίεση προς την ελληνική πλευρά λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις και λίγο πριν επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους της ΕΚΤ οι τρεις κίνδυνοι αφορούν για το 2015:

•στον φόρο εισοδήματος

•στις δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια που ανατρέπουν την εισοδηματική πολιτική

•στον χώρο της υγείας

«Για τα χρόνια από το 2014 και μετά υπάρχουν σημαντικά δημοσιονομικά κενά εν συγκρίσει με τους φιλόδοξους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016», αναφέρει η ΕΚΤ. Στο πλαίσιο αυτό, οι λύσεις για την αντιμετώπιση των δημοσιονομικών κενών θα πρέπει να συζητηθούν «στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προϋπολογισμού του 2015 και του επόμενου ελέγχου του προγράμματος το φθινόπωρο του 2014» σημειώνει η ΕΚΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή