Γκ. Χαρδούβελης: Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για τις ιδιωτικοποιήσεις

Γκ. Χαρδούβελης: Μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών για τις ιδιωτικοποιήσεις

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα από το εξωτερικό και ένας τρόπος να το πετύχεις είναι οι ιδιωτικοποιήσεις», υποστήριξε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό CNBC, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, σε ερώτηση για το αν η χώρα χρειάζεται ένα νέο πρόγραμμα, ότι «μπορεί να συνεχίσει και μόνη της τις μεταρρυθμίσεις».

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ελληνικά λιμάνια, τα αεροδρόμια και για άλλες εταιρείες από πολλούς επενδυτές. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επενδυτές βλέπουν τις προοπτικές ανάπτυξης. Η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί έπειτα από μια μακρά περίοδο ύφεσης έξι χρόνων, οι επενδυτές βλέπουν πως το στοίχημα θα κερδηθεί», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Για τα αναμενόμενα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως το Δημόσιο δεν πουλάει μόνο συμμετοχές δημοσίων εταιρειών, αλλά και εκτάσεις γης και επιχειρήσεις.

Απαντώντας για το αν η χώρα χρειάζεται νέο πρόγραμμα, ανέφερε ότι το «πρόγραμμα είχε κάποια πλεονεκτήματα, οι δανειστές υποχρέωσαν τη χώρα να κάνει κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις, για δύο-τρία χρόνια είμαστε πρώτοι στη λίστα του ΟΑΣΕ για τις μεταρρυθμίσεις. Από ένα σημείο και μετά πρέπει να το κάνεις μόνος σου.

Πιστεύω πως οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να είναι προσεχτικές και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη του πληθυσμού. Για να συμβεί αυτό πρέπει ο κόσμος να δει λεφτά στην τσέπη του. Πρέπει να συνδέσει τις μεταρρυθμίσεις με τα πλεονεκτήματα της ανάπτυξης που έρχεται». Τέλος, μίλησε για την ωριμότητα του ελληνικού λαού, λέγοντας: «Ειλικρινά οι Ελληνες ωρίμασαν ως άτομα. Συνέδεσαν τις δημόσιες δαπάνες για συντάξεις και άλλες παροχές με τη φορολογία τους. Πλέον ξέρουν πως αυτοί πρέπει να πληρώνουν για τις κρατικές δαπάνες. Αυτό είναι ένα δείγμα μεγάλης ωριμότητας για έναν πληθυσμό που υποφέρει».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή