Ν. Μηταράκης: «Οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα φτάνουν τα 37 δισ. ευρώ»

Ν. Μηταράκης: «Οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα φτάνουν τα 37 δισ. ευρώ»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συνεχίζεται η αποεπένδυση στη ελληνική οικονομία. Τα στοιχεία τον διαψεύδουν». Αυτό υπογράμμισε, πριν λίγο, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ο οποίος σχολίασε τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε τα εξής: «Το 2013, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ύψος των ξένων άμεσων επενδύσεων επέστρεψε στον μέσο όρο της πενταετίας προ κρίσης. Το α’ εξάμηνο του 2014 οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το ΚΕΠΕ, σε μελέτη που εξέδωσε το Μάιο, παρουσιάζει αναλυτικά νέες επενδύσεις 37 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ύψος ρεκόρ, οι οποίες και υλοποιούνται.

Παράλληλα η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Έχω επανειλημμένα παρουσιάσει στη Βουλή λίστες επενδύσεων με ονοματεπώνυμο. Κοινή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαφωνεί με όλες».

Ο υφυπουργός σχολίασε επίσης: «Επίσης στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας είπε ότι υποσχεθήκαμε μια παγκόσμια πρωτοτυπία,"την ανάπτυξη της οικονομίας σε συνθήκες δημοσιονομικής καταστολής". Πράγματι ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος, ο οποίος όμως χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, θα επιτευχθεί εντός του 2014, καθώς θα επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ».

«Βλέποντας τη συνολική παρουσία, όλοι κατανοούν ότι το σχέδιο του κ. Τσίπρα δεν βγαίνει. Ποιο είναι, λοιπόν, το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ;», διερωτήθηκε ο κ. Μηταράκης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή