Οι εξαγγελίες Σαμαρά στο σχέδιο προϋπολογισμού

Οι εξαγγελίες Σαμαρά στο σχέδιο προϋπολογισμού

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός απο τη ΔΕΘ ενσωματώνονται σταδιακά απο το οικονομικό επιτελείο στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για ελάφρυνση της εισφοράς αλλυλεγγύης, σταδιακή αποκατάσταση των ένστολων, διάθεση περισσότερων δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενσωματώνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού με στόχο την αποτύπωση του τελικού σχεδίου απο τώρα.

Για τα σενάρια αυτά υπάρχει σχετική αλληλογραφία με την τρόικα και η βασική διαπραγμάτευση αναμένεται με την έλευσή της στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, σε ο.τι αφορά την πορεία του φετεινού προϋπολογισμού υπάρχει πολύ εικόνα και φαίνεται πως επιτυγχάνεται ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% του ΑΕΠ. Ωστόσο, για τον προϋπολογισμό του 2015 λείπουν ορισμένα στοιχεία απο τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και δεν είναι εξ ίσου βέβαιο αυτή τη στιγμή ότι θα επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 3% του ΑΕΠ.

Να σημειωθεί ότι για το 2014, μία αβεβαιότητα είναι η οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ, οι οποίοι λόγω εκλογών εμφανίζουν αποκλίσεις έναντι των στόχων, αλλά απο το υπουργείο Οικονομικών εκφράζουν την βεβαιότητα ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει διορθωθεί η κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή