Σύντομα

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπεγράφησαν οι συμφωνίες Κύπρου και Ελληνικής για δάνεια από ΕΤΕπ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ανανεώνει τη συνεργασία της με την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα, εγκρίνοντας νέες πιστωτικές γραμμές συνολικού ύψους μέχρι 125 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δύο χρηματοδοτικές συμβάσεις ύψους 85 εκατ. ευρώ υπογράφηκαν χθες σε δημόσια τελετή στη Λευκωσία, παρουσία του προέδρου της ΕΤΕπ κ. Βέρνερ Χόγιερ (φωτογραφία), από τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου, κ. Χάρη Γεωργιάδη, τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Μιχάι Τανασέσκου, τον διευθυντή Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Τράπεζας Κύπρου, κ. Χάρη Πουαγκαρέ και τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας κ. Μαρίνο Γιαννόπουλο. Στην τελετή παρίστατο επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, κ. Τζον Πάτρικ Χούρικαν.

Τη δυνατότητα να βλέπουν τις αγαπημένες τους τηλεοπτικές σειρές προσφέρει η Wind στους συνδρομητές της με τη νέα υπηρεσία iLoveTV. Πρόκειται για την πρώτη συνδρομητική υπηρεσία παρακολούθησης δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών μέσω Διαδικτύου στην Ελλάδα και η οποία παρέχεται με τη συνεργασία του ομίλου Αττικών Εκδόσεων. Η υπηρεσία περιλαμβάνει 42 ολοκληρωμένες δημοφιλείς αμερικανικές, τουρκικές, λατινοαμερικανικές και ευρωπαϊκές σειρές. Οι συνδρομητές Wind μπορούν να τις παρακολουθήσουν στον υπολογιστή, την τηλεόραση ή την ταμπλέτα τους, αρκεί να διαθέτουν σύνδεση στο Internet.

Κομπίνα με πλαστά βιβλιάρια στο ΙΚΑ Κεραμεικού

Υπόθεση παράνομης θεώρησης περίπου 500 βιβλιαρίων ασθενείας διερευνάται στο ΙΚΑ Κεραμεικού. Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή τουλάχιστον ενός υπαλλήλου. Οι έλεγχοι συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλοι, αλλά και να εξακριβωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Στο συγκεκριμένο υποκατάστημα χορηγούνταν ασφαλιστική ικανότητα σε άτομα που δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις. Η βεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την παροχή τόσο υπηρεσιών υγείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ όσο και σε χρήμα από το ΙΚΑ. Οι έλεγχοι έδειξαν ότι στο υποκατάστημα του Κεραμεικού είχαν χορηγηθεί χειρόγραφα περισσότερες από 500 παράνομες ασφαλιστικές ικανότητες. Πλέον, οι υπηρεσίες του Ταμείου αναζητούν το μέγεθος της ζημιάς, ενώ για το θέμα έχει επιληφθεί και η οικονομική αστυνομία. Το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι στο ΙΚΑ έχουν εντατικοποιηθεί, καθώς υπάρχει πλέον το σύστημα «risk analysis» που χτυπάει αυτόματα… καμπανάκι όπου εντοπίζεται ύποπτη δραστηριότητα.

Η Energean έτοιμη για εξερεύνηση

Ετοιμη να προχωρήσει στην εξερεύνηση και ανάπτυξη των πεδίων που της έχουν παραχωρηθεί σε Ιωάννινα και Κατάκολο δηλώνει μετά την επικύρωση των συμβάσεων από το ελληνικό Κοινοβούλιο η Energean Oil & Gas. «H επικύρωση των συμβάσεων για τα Ιωάννινα και το Κατάκολο εγκαινιάζει εκ νέου τον ελληνικό τομέα εξερεύνησης υδρογονανθράκων», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μαθιός Ρήγας, επισημαίνοντας ότι η Energean έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό το γεγονός, καθώς έχει ξαναζωντανεύσει την παραγωγή πετρελαίου στον Πρίνο. Σημειώνεται ότι η Energean Oil στα Ιωάννινα συμμετέχει ως λίντερ σε κοινοπραξία με την καναδική Petra Petroleum και στο Κατάκολο επίσης ως λίντερ σε κοινοπραξία με τη βρετανική Trajan Oil & Gas.σε Ιωάννινα και Κατάκολο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή