ΣΕΤΕ: Θα ξεπεράσουν τις 800.000 οι ξένοι τουρίστες στην Αθήνα

ΣΕΤΕ: Θα ξεπεράσουν τις 800.000 οι ξένοι τουρίστες στην Αθήνα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη πιο ψηλά έθεσε τον πήχυ των αφίξεων ξένων τουριστών για φέτος στην Αθήνα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης, μιλώντας σε κορυφαίο συνέδριο για την τουριστική βιομηχανία στη Γερμανία, που διοργάνωσε ο εκδοτικός οργανισμός FVW.

Mε βάση τα τελευταία στοιχεία, o κ. Ανδρεάδης εκτίμησε ότι οι επιπλέον τουρίστες από το εξωτερικό που θα επισκεφθούν φέτος την πρωτεύουσα σε σχέση με το 2013 θα ξεπεράσουν τους 800.000. Αναφερόμενος στα ρεκόρ αφίξεων (21,5 εκατ. περιλαμβανομένης της κρουαζιέρας) και ταξιδιωτικών εισπράξεων (13,5 δισ. ευρώ) που αναμένεται να πετύχει φέτος η Ελλάδα, σημείωσε ότι τα ποσοστά αύξησης των ξένων τουριστών είναι υψηλότερα σε σχέση με προορισμούς όπως η Ισπανία, η Κροατία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Τουρκία. Επίσης, πρόσθεσε ότι το 2014 θα είναι για τη χώρα μας μία χρονιά ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις αφίξεις των Γερμανών τουριστών οι οποίες θα φθάσουν, περίπου, σε 2,8 εκατομμύρια. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στον τουρισμό απασχολούνται άμεσα και έμμεσα 700.000 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί από τον ΣΕΤΕ πριν από το έτος 2021, ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον τομέα θα φθάσει σε 1 εκατομμύριο. Για τον στόχο των 22 με 24 εκατ. αφίξεων ξένων (χωρίς να υπολογίζονται οι επισκέπτες με κρουαζιέρα) έως το 2021 είπε ότι ήδη ο ελληνικός προορισμός βρίσκεται δύο με τρία χρόνια πιο μπροστά για την επίτευξή του. Επιπλέον, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων και λιμανιών της χώρας, ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν την ανάπτυξη του τουρισμού και να μην έχουν αποκλειστικό στόχο τη μεγιστοποίηση των εσόδων.

Να σημειωθεί ότι στο διήμερο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Κολωνία συμμετείχαν επικεφαλής και υψηλόβαθμα στελέχη τουριστικών επιχειρήσεων της Γερμανίας αλλά και εκπρόσωποι τουριστικών οργανισμών από πολλές χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή