«Δεν χρειαζόμαστε νέο δάνειο»

«Δεν χρειαζόμαστε νέο δάνειο»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέο δάνειο, διατύπωναν από το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τις εκτιμήσεις των Βρυξελλών περί χρηματοδοτικού κενού 12 δισ. ευρώ για το 2015. «Το κενό των 12 δισ. ευρώ είναι κάτι το οποίο δεν αποδεχόμαστε επ’ ουδενί», ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα, μετέφεραν την εκτίμηση της κυβέρνησης πως «η προσπάθεια εξόδου στις αγορές θα κυλήσει ομαλά», σχολιάζοντας τις προϋποθέσεις που έθεταν χθες από τις Βρυξέλλες για την έξοδο στις αγορές. Ωστόσο, οι ίδιοι παράγοντες χαρακτήριζαν θετικό το γεγονός ότι η τρόικα αναγνωρίζει πλέον την πρόθεση της κυβέρνηση να μην υπάρξει νέο δάνειο, ενώ, αναφορικά με τη μορφή που θα λάβει η επιτήρηση από το 2015 και μετά, σημείωναν πως αυτό «θα είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης».

Πάντως, η άμεση αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών στις «διαρροές» των Βρυξελλών αναδεικνύει το τεταμένο κλίμα ενόψει της πρώτης συνάντησης της ερχόμενης Τρίτης. Είναι ενδεικτικό ότι, σχολιάζοντας τις σχετικές αναφορές για το ασφαλιστικό και τις εργασιακές αλλαγές, από το υπουργείο ανέφεραν πως «οι θέσεις της κυβέρνησης είναι γνωστές. Δεν υπάρχει συμφωνία» με την τρόικα. Αντιθέτως, στο θέμα της ρύθμισης των «κόκκινων» δανείων και των χρεών των επιχειρήσεων που ετέθη χθες από τις Βρυξέλλες ως προτεραιότητα, το οικονομικό επιτελείο εξέφραζε την ικανοποίησή του, καθώς και η κυβέρνηση θέλει να κλείσουν γρήγορα τα ζητήματα αυτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή