Καλύτερες υποδομές, περισσότεροι τουρίστες

Καλύτερες υποδομές, περισσότεροι τουρίστες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ποσοστό τουλάχιστον 35% θα μπορούσαν να αυξήσουν τα έσοδά τους οι ξενοδοχειακές μονάδες, παρέχοντας πιστοποιημένες υπηρεσίες και διαθέτοντας προσβάσιμες υποδομές σε όλες τις κατηγορίες εμποδιζόμενων ατόμων, όπως με κινητικές, οπτικές, ακουστικές ή νοητικές αναπηρίες αλλά και σε ηλικιωμένους.

Αυτό υποστήριξε, χθες, ο κ. Βύρων Νικολαΐδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Peoplecert που έχει αναπτύξει το διεθνές σήμα πιστοποίησης ξενοδοχειακών υποδομών και υπηρεσιών για προσβασιμότητα εμποδιζόμενων ατόμων Accessibility Pass. Επικαλούμενος διεθνείς μελέτες, ανέφερε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία έχει οφέλη 400 δισ. ευρώ από τον ταξιδιωτικό κλάδο, τα οποία θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 140 δισ. ευρώ εάν οι προορισμοί και τα ξενοδοχεία ήταν προσβάσιμα στα εμποδιζόμενα άτομα. Το σήμα πιστοποίησης που έχουν λάβει μέχρι στιγμής 19 ελληνικές μονάδες αξιολογεί την προσβασιμότητα των ξενοδοχείων και των συνεδριακών κέντρων και περιλαμβάνει σύστημα εκπαίδευσης και πιστοποίησης για τους εργαζομένους στα ξενοδοχεία. Η ζήτηση για προσβασιμότητα στην Ευρώπη υπερβαίνει τα 127 εκατ. Τα άτομα με αναπηρία παγκοσμίως είναι περίπου 1 δισ. ενώ τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών είναι περίπου 800 εκατ.

Σύμφωνα με μελέτες, το 50% των ατόμων αυτών θα ταξίδευε περισσότερο εάν υπήρχε μεγαλύτερη προσβασιμότητα. Ο ελληνικών συμφερόντων όμιλος Peoplecert είναι ένας Παγκόσμιος Οργανισμός Πιστοποίησης που παρέχει υπηρεσίες σε 135 χώρες. Για φέτος εκτιμά ότι θα έχει έσοδα άνω των 15 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή