«Αποσαφήνιση των όρων του νέου μηχανισμού»

«Αποσαφήνιση των όρων του νέου μηχανισμού»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γρήγορη αποσαφήνιση των όρων του νέου μηχανισμού που θα αντικαταστήσει τον υφιστάμενο, είτε σε αυτόν υπάρχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είτε όχι, ζητεί η Eurobank σε ειδική μελέτη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την τράπεζα, μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να ηρεμήσουν οι αγορές και οι φόβοι των επενδυτών «ειδικά δεδομένου του εγχώριου πολιτικού πανικού ενόψει των προεδρικών εκλογών στις αρχές του 2015». Οπως αναφέρει η Εurobank, η σημερινή εικόνα της ελληνικής αγοράς ομολόγων και του Χρηματιστηρίου αποδίδεται στην αβεβαιότητα των προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας, στον εσωτερικό πολιτικό «πανικό» και στις προσδοκίες της Ελλάδας για πρόωρη έξοδο από το πρόγραμμα του ΔΝΤ.

Η στάση των αγορών υποδεικνύει, δε, πως οι διεθνείς επενδυτές συνεχίζουν να «χρειάζονται ισχυρές διαβεβαιώσεις» ότι οι δεσμεύσεις της Ελλάδας για δημοσιονομική πειθαρχία και προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών παραμένουν σε ισχύ. Μάλιστα, επικαλούμενη παράγοντες της αγοράς, η Εurobank αναφέρει ότι ο νέος μηχανισμός θα μπορούσε να έχει τη μορφή προληπτικής πιστωτικής γραμμής (όπως το πρόγραμμα ECCL του ESM), με κάποιου είδους όρους και προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρώνει η Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή