Στήριξη Γερμανίας προς την Ελλάδα

Στήριξη Γερμανίας προς την Ελλάδα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την Κομισιόν και την ΕΚΤ, και η Γερμανία χθες εξέφρασε την πρόθεσή της «να στηρίξει την Ελλάδα έως ότου η χώρα επιστρέψει στις χρηματαγορές», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να συνεχιστούν «το μεταρρυθμιστικό έργο και η εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων». Σε σχετικές δηλώσεις προέβη η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, η οποία επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει κάνει «αξιοσημείωτη πρόοδο» που αντικατοπτρίζεται σε «βελτιωμένους οικονομικούς δείκτες».

Η εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πρόθεση της Αθήνας να επιστρέψει νωρίτερα στις αγορές, αρκέστηκε να αναφέρει ότι έως το τέλος του χρόνου και αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας, η Ευρωζώνη θα διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια. Είπε ακόμη ότι στόχος του προγράμματος είναι να αποκτήσει η Ελλάδα την ικανότητα να καλύπτει τις δανειακές της ανάγκες από τις χρηματαγορές.

Από τη γερμανική καγκελαρία έγινε εξάλλου γνωστό ότι η κ. Αγκελα Μέρκελ ήταν ενήμερη για τις προθέσεις της Ελλάδας να επιδιώξει μια πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο, καθώς της είχε μιλήσει σχετικά ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Βερολίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή