Πτώση 3,29% στο Χ.Α. μετά έντονες διακυμάνσεις

Πτώση 3,29% στο Χ.Α. μετά έντονες διακυμάνσεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη και των μετοχών με έντονα στοιχεία υποτιμητικής κερδοσκοπίας χαρακτήρισαν την πρώτη συνεδρίαση της τελευταίας εβδομάδας του Οκτωβρίου. Η Αθήνα επηρεάσθηκε αρνητικά από την πτώση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά τις ανακοινώσεις για την πορεία της γερμανικής οικονομίας. Οι κραδασμοί στη χρηματιστηριακή αγορά αποδίδονται στο κύμα πωλήσεων που έπληξε τις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές μετά τις ανακοινώσεις των stress test από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης με την αρωγή των τραπεζικών τίτλων ξεκίνησε με ισχυρή άνοδο 3,26% φθάνοντας τις 1.023,64 μονάδες, σταδιακά άρχισε να χάνει έδαφος. Μετά την πρώτη ώρα των συναλλαγών εμφανίσθηκαν πωλητές στις 4 μεγαλύτερες τράπεζες.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει ένα ισχυρό κύμα πωλήσεων που κορυφώθηκε στις 15.45, όταν ο Γενικός Δείκτης βυθίστηκε 4,38% και διολίσθησε στις 947,88 μονάδες. Μισή ώρα πριν λήξουν οι συναλλαγές περιορίσθηκαν οι απώλειες στην Αθήνα, με συνέπεια ο Γενικός Δείκτης να κλείσει με πτώση 3,29% και να διαμορφωθεί στις 958,69 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ενισχύθηκε και έφθασε τα 187,55 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 8,40 εκατ. ευρώ αφορούσαν την αξία των προσυμφωνημένων συναλλαγών. Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 0,585 ευρώ καταγράφοντας πτώση 4,10%, ενώ άλλαξαν χέρια πάνω από 60 εκατ. μετοχές. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 7,79% και έκλεισε στα 2,130 ευρώ, ενώ μεταβιβάστηκαν στη διάρκεια των συναλλαγών 16,870 εκατομμύρια μετοχές.

Επίσης η μετοχή της Eurobank υπέστη απώλειες 1,69% και διολίσθησε στα 0,290 ευρώ, με 48,5 εκατ. μετοχές να αλλάζουν χέρια. Τέλος, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε αμετάβλητη στα 1,300 ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 34,137 εκατ. μετοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή