Θετικοί οι οιωνοί για την τουριστική σεζόν του 2015

Θετικοί οι οιωνοί για την τουριστική σεζόν του 2015

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οιωνοί για την τουριστική σεζόν του 2015 στην Ελλάδα είναι θετικοί. Για να επιβεβαιωθούν, όμως, θα πρέπει να ξεπεραστούν εσωτερικοί, αλλά και εξωτερικοί σκόπελοι. Οπως, για παράδειγμα, το αυξανόμενο πολιτικό ρίσκο στο εσωτερικό, που μπορεί να προκαλέσει επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή, πιθανές αρνητικές εξελίξεις στις οικονομίες χωρών που «τροφοδοτούν» με τουρίστες τη χώρα, μπορούν επίσης να «χτυπήσουν» τους ελληνικούς προορισμούς. Τέλος, οι κραδασμοί στη ρωσική ταξιδιωτική αγορά αποτελούν πλέον μόνιμο «πονοκέφαλο».

Στο ιδιότυπο αυτό ισοζύγιο, θετικά λειτουργεί η δεδηλωμένη πρόθεση μεγάλων tour operator από τη Γερμανία να αυξήσουν τον αριθμό των τουριστών στην Ελλάδα, ενώ αισιόδοξα μηνύματα έρχονται και από τη βρετανική αγορά, απ’ όπου ξεκίνησαν δυναμικά οι κρατήσεις για το 2015. Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες προτίθενται να αυξήσουν τις διεθνείς πτήσεις τους του χρόνου, ενώ θετικές είναι οι εκτιμήσεις και για τον προορισμό της Αθήνας. Θετικά για την Ελλάδα λειτουργεί επίσης η γεωπολιτική ρευστότητα που επικρατεί σε ανταγωνιστικούς προορισμούς, αναδεικνύοντας τον παράγοντα «ασφάλεια» σε μέγιστο πλεονέκτημα για τη χώρα μας.

Γενικότερα, πάντως, το μομέντουμ για την Ελλάδα, σε αυτή τη φάση είναι εξαιρετικό. Το δείχνει ακόμα και ο…συνωστισμός μεγάλων παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας. Ετσι, μετά την επίσκεψη του επικεφαλής της Tui, Πίτερ Λονγκ, και του προέδρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέμπ Ριφάι, έρχεται στην Ελλάδα και ο κ. Ρίτσαρντ Σόλομονς, διευθύνων σύμβουλος του ΙnterContinental Hotels Group, ενός εκ των μεγαλυτέρων ξενοδοχειακών ομίλων στον κόσμο.

O κ. Σόλομονς θα συμμετάσχει στις εργασίες του ευρωπαϊκού συνεδρίου του ομίλου που πραγματοποιείται στην Αθήνα, το οποίο αρχίζει αύριο. Στην ίδια εκδήλωση θα συμμετάσχουν περί τους 700 συνέδρους, ιδιοκτήτες, επενδυτές και γενικοί διευθυντές της ΙnterContinental Hotels Group απ’ όλη την Ευρώπη.

Για την ιστορία, να σημειωθεί ότι η εκδήλωση γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπου ο όμιλος εκπροσωπείται από τέσσερα ξενοδοχεία, το Athenaeum InterContinental, το Crowne Plaza Athens City Centre, το Ηoliday Inn Athens στην Αθήνα και το Holiday Inn Thessaloniki στη Θεσσαλονίκη. Το πέμπτο ξενοδοχείο-μέλος της Intercontinental στην Ελλάδα αναμένεται να ανοίξει το αργότερο το 2017 στη Σαντορίνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή