Σύντομα

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτο μέρισμα 0,18 ευρώ θέλει να διανείμει η Jumbo

Στη διανομή έκτακτου μερίσματος ποσού 0,18 ευρώ ανά μετοχή από μέρος των έκτακτων αποθεματικών από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη της χρήσης 2012-2013 καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι της Jumbo στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 12 Δεκεμβρίου. Η εισηγμένη ανακοινώνει μεθαύριο Δευτέρα 24 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της χρήσης 2014-2015. Διψήφιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων συνεχίζουν να καταγράφουν τα καταστήματα της Βουλγαρίας και της Κύπρου, ενώ ανοδικά κινούνται και οι πωλήσεις των δύο καταστημάτων στη Ρουμανία. Το πλέον σημαντικό για τα μεγέθη του ομίλου τρίμηνο είναι το δεύτερο που περιλαμβάνει και τις πωλήσεις των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για τη νέα οικονομική χρήση 2014-2015, εκτιμάται αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 4%-6% και καθαρά κέρδη περίπου 90 έως 95 εκατ.

Στο άρθρο με τίτλο «Η επανεκκίνηση της έρευνας, “κλειδί” για την ανάκαμψη», που δημοσιεύθηκε στην «Κ» στις 8 Νοεμβρίου, αναφέρθηκε μόνο το όνομα και η ιδιότητα του ενός συγγραφέα, Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη. Επίσης, συγγραφέας του άρθρου είναι ο καθηγητής Αιμίλιος Γαλαριώτης, διευθυντής του Centre for Financial and Risk Management, Audencia Nantes School of Management. Ο κ. Ζοπουνίδης είναι καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ακαδημαϊκός (Ισπανία) και πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής.

Συμπιέζονται οι τιμές των υλικών οικοδομής

Επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο ο ρυθμός μείωσης των τιμών των υλικών κατασκευής νέων κτιρίων-κατοικιών, καθώς όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, οι τιμές μειώθηκαν με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 2,6%, έναντι πτώσης 2% κατά την ίδια σύγκριση των δεικτών του έτους 2013 προς το 2012. Πάντως, σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα (Σεπτέμβριος 2014), ο δείκτης τιμών παρέμεινε αμετάβλητος, έναντι μηνιαίας μείωσης κατά 0,3% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη περσινή σύγκριση. Οσον αφορά τον μέσο δείκτη του 12μήνου Νοεμβρίου 2013 – Οκτωβρίου 2014, σε σχέση με το προηγούμενο 12μηνο (Νοέμβριος 2012 – Οκτώβριος 2013), καταγράφει πτώση κατά 2,7%, έναντι υποχώρησης 1,1% κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων 12μήνων. Μεταξύ άλλων, η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε μειώσεις τιμών σε γυψοσανίδες (10,4%), σωλήνες χαλκού (7,4%), αγωγούς χάλκινους (7,3%) και παράθυρα (5,9%). Στον αντίποδα ανατιμήσεις σημειώθηκαν σε ηλεκτρική ενέργεια (4,9%), ενισχυτικά κονιαμάτων και έτοιμου σκυροδέματος (2,2%), κεραμίδια (2,2%), τούβλα (1,4%) και μπανιέρες (0,9%).

Στη σειρά προϊόντων Schweppes εστιάζει η Coca-Cola Τρία Εψιλον

Στην κατηγορία των μίξερ Schweppes (αναψυκτικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή άλλων ποτών) εστιάζει η Coca-Cola Τρία Εψιλον. Διαθέσιμα σε τέσσερις διαφορετικές γεύσεις, Bitter Lemon, Ginger Ale, Soda Water και Indian Tonic, τα Schweppes αποτελούν την πιο διευρυμένη προϊοντική πρόταση στην κατηγορία των mixers στην Ελλάδα. Οι δυνατότητες που προσφέρει η σειρά στο mixing, σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία της Coca-Cola Τρία Εψιλον στην προώθηση της κατηγορίας αυτής, αποτελούν τη βάση για την επένδυση από την εταιρεία στην περαιτέρω ανάπτυξη της κατηγορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή