Το Uber Taxi ξεκινά δρομολόγια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ποδαρικό» και στην Ελλάδα κάνει σήμερα η Uber, η αμερικανική εταιρεία που σε 50 χώρες προσφέρει τη δυνατότητα να μετακινηθεί κανείς μέσα στην πόλη, μισθώνοντας μέσω του smartphone του είτε ένα συμβατικό ταξί είτε ένα ιδιωτικό όχημα με μη επαγγελματία οδηγό. Η αλήθεια είναι πως το δεύτερο σενάριο έχει κάνει διάσημη την εταιρεία σε όλο τον κόσμο, λόγω των έντονων αντιδράσεων που έχει προκαλέσει σχεδόν όπου διέθεσε την αντίστοιχη υπηρεσία UberX για μη επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Ωστόσο, στη χώρα μας λάνσαρε αποκλειστικά το Uber Taxi, το οποίο απευθύνεται μόνο σε οδηγούς ταξί και, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, θα διατεθεί μόνο στην Αθήνα.

Ετσι, στο λεκανοπέδιο της Αττικής, το Uber Taxi έρχεται να προστεθεί στις Taxibeat και Taxiplon, τις πλατφόρμες που έχουν δημιουργήσει εδώ και μερικά χρόνια οι δύο ομώνυμες ελληνικές εταιρείες, επίσης για τη μίσθωση ταξί μέσα από το κινητό τηλέφωνο. «Παρόλο που πρόκειται για δύο όντως καλές υπηρεσίες, νομίζουμε πως το Uber Taxi διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως για παράδειγμα ότι δεν υποστηρίζει συναλλαγές με μετρητά. Εξάλλου, θεωρούμε πως ο ανταγωνισμός θα ωφελήσει και τους οδηγούς, από τη στιγμή που δεν υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν μόνο τη δική μας υπηρεσία, αλλά και τους πελάτες, οι οποίοι αποκτούν μια επιπλέον επιλογή», είπε στην «Κ» ο Αλεξάντρ Ντρούλερς, υπεύθυνος για την επέκταση της Uber στις αγορές της δυτικής Ευρώπης. Αν και το στέλεχος της Uber δεν θέλησε να αποκαλύψει πόσοι Ελληνες οδηγοί έχουν εγγραφεί έως σήμερα, πρόσθεσε ότι θα στελεχωθεί άμεσα το τοπικό γραφείο, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα αναλάβει να αυξήσει τον διαθέσιμο στόλο. «Στόχος μας είναι ο χρήστης να επιβιβάζεται στο ταξί σε 2-3 λεπτά, από τη στιγμή που θα το καλέσει», σημείωσε. Οπως είναι φυσικό, ένα σημαντικό ερώτημα είναι αν μετά το Uber Taxi θα ακολουθήσουν κι άλλες υπηρεσίες στη χώρα μας, και ιδιαίτερα το UberX. «Αυτή τη στιγμή στα πλάνα μας είναι αποκλειστικά το Uber Taxi, χωρίς βέβαια να μπορώ να προεξοφλήσω πως αυτό δεν θα γίνει ούτε στο μακρινό μέλλον», απάντησε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή