Συν 2,4 δισ. έσοδα από τα περιφερειακά αεροδρόμια

Συν 2,4 δισ. έσοδα από τα περιφερειακά αεροδρόμια

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 2,4 δισ. ευρώ αυξάνει τα διασφαλισμένα έσοδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η συμφωνία αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Πασχάλη Μπουχώρη, τα διασφαλισμένα έσοδα ανέρχονται σε 7,7 δισ. ευρώ, από 5,3 δισ. ευρώ που ήταν πριν από την ανακήρυξη της κοινοπραξίας των Fraport-Slentel ως προτιμητέου επενδυτή για την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Μιλώντας ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων σε συνέδριο της Νέας Υόρκης, χαρακτήρισε για άλλη μια φορά εφικτό τον στόχο των εσόδων ύψους 9,6 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων μέχρι το τέλος του 2016. Σύμφωνα με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Μπουχώρης ενημέρωσε μια σειρά επενδυτικών επιχειρήσεων για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Συγκεκριμένα στο περιθώριο του επενδυτικού συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του κ. Μπουχώρη με στελέχη των επενδυτικών κεφαλαίων και επιχειρήσεων, όπως οι Citibank, Clearbridge, Goldman Sachs, Highfield, ING, King Street, Macquarie, Third Point και UBS.

Ο κ. Μπουχώρης, μετά και την εξέλιξη της αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, έκανε λόγο για θετική αποτίμηση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας και αναγνώρισε τη θεαματική εξέλιξη των μεγεθών του προγράμματος του ΤΑΙΠΕΔ το τελευταίο διάστημα. Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές διαβεβαίωσαν ότι, εφόσον επικρατήσουν συνθήκες σταθερότητας ως προς την αντιμετώπιση ιδιωτικών επενδύσεων, θα αυξηθεί η συμμετοχή ξένων κεφαλαίων στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ θα ενισχυθούν οι προοπτικές αύξησης κινητών αξιών και ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα. Επισημάνθηκε, τέλος, η θετική συνεισφορά των ιδιωτικών επενδύσεων που πραγματοποιούνται μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή