Αντιδρά το Οικονομικό Επιμελητήριο στις αυξήσεις φόρων

Αντιδρά το Οικονομικό Επιμελητήριο στις αυξήσεις φόρων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συνέχιση της αβεβαιότητας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα μόνο επιβαρυντικά λειτουργεί για την οικονομία και την αγορά», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κ. Κόλλιας. Μάλιστα, πρόσθεσε πως «από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποδέχθηκε μέρος των νέων απαιτήσεων των δανειστών, οφείλουν και αυτοί να βάλουν νερό στο κρασί τους και να επιστρέψουν στην Αθήνα για την τελική συμφωνία».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κόλλιας υποστήριξε ότι η τρόικα οφείλει «έως και υποχρεούται» να αποδεχθεί τις ελληνικές προτάσεις, δεδομένου ότι «η τρόικα έχει αποτύχει δύο φορές στις εκτιμήσεις της, δικαιώνοντας στην ουσία την ελληνική κυβέρνηση».

Παράλληλα, ο κ. Κόλλιας είχε χθες συνάντηση με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), Κατερίνα Σαββαΐδου, στην οποία εξέφρασε την αντίθεσή του για τις αυξήσεις έμμεσων φόρων που ζητεί η τρόικα από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΟΕΕ που επισκέφθηκαν την κ. Σαββαΐδου εξέφρασαν τη θέση του Επιμελητηρίου, να αποκτήσουν οι φόροι στην Ελλάδα αναπτυξιακή διάσταση. Στο πλαίσιο αυτό έθεσαν τρία «όχι» προς τη ΓΓΔΕ: 

• Στην αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ, 6,5%.

• Στην κατάργηση του μειωμένου -κατά 30%- συντελεστή ΦΠΑ στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

• Στις επί τα χείρω αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη, ζητώντας παράλληλα να γίνει ευνοϊκότερη, όπου αυτό είναι δυνατό, τόσο για επιχειρήσεις όσο και για φυσικά πρόσωπα. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΕΕ, η κ. Σαββαΐδου άκουσε με προσοχή τις συγκεκριμένες παρατηρήσεις και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην καθιέρωση της μεταξύ τους τακτικής επικοινωνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή