Επίδοση προστίμων από την εφορία ακόμη και στη… φυλακή

Επίδοση προστίμων από την εφορία ακόμη και στη… φυλακή

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολους τους πρόσφορους τρόπους θα χρησιμοποιούν οι φορολογικές αρχές προκειμένου να εντοπίζουν τους οφειλέτες του Δημοσίου και να τους επιδίδουν τα κατασχετήρια. Με οδηγίες που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογικές αρχές θα εκτελούν κατά γράμμα τη νομοθεσία για επίδοση του κατασχετηρίου ακόμα και αν ο οφειλέτης νοσηλεύεσαι στο νοσοκομείο ή εάν είναι φυλακισμένος. Στις περιπτώσεις αυτές θα παραδίδουν, στον διευθυντή του νοσοκομείου το ειδοποιητήριο με τις οφειλές ή το όποιο πρόστιμο του έχει καταλογιστεί από την εφορία ή στον διευθυντή των φυλακών αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη ΓΓΔΕ η κοινοποίηση προστίμων, φύλλων ελέγχου, πράξεων προσδιορισμού φόρου κ.λπ. θεωρείται ότι έχει πραγματοποιηθεί εφόσον:

α) κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά,

β) αποσταλεί με συστημένη επιστολή, στην τελευταία δηλωθείσα ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης του εν λόγω προσώπου, ή επιδοθεί στο εν λόγω πρόσωπο, ή σε κάποιο συγγενή του.

Ειδικότερα στις οδηγίες της ΓΓΔΕ τονίζονται τα εξής:

• Στην περίπτωση που οι υπόχρεοι απουσιάζουν από την οικία τους το έγγραφο παραδίδεται στον σύζυγο, ή σε οποιονδήποτε από τους συγγενείς, ή σε μέλος του προσωπικού.

• Επίσης, εάν ο υπόχρεος επιτηδευματίας απουσιάζει από το κατάστημα, το γραφείο ή το εργαστήριο όπου εργάζονται, το έγγραφο παραδίδεται σε συνεταίρο ή συνεργάτη ή υπάλληλο, που εργάζεται στον ίδιο χώρο.

• Εάν τα παραπάνω πρόσωπα δεν βρίσκονται στην κατοικία ή στον χώρο της εργασίας τους ή αρνούνται την παραλαβή του ή την υπογραφή της έκθεσης ή δεν μπορούν να υπογράψουν την έκθεση η επίδοση γίνεται με θυροκόλληση.

• Εάν ο υπόχρεος είναι, κατά τον χρόνο της επίδοσης, άγνωστης διαμονής, τότε αυτή γίνεται, στον δήμαρχο ή στον πρόεδρο της κοινότητας της τελευταίας γνωστής κατοικίας ή διαμονής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή