Προβλέψεις για αύξηση των προσλήψεων το πρώτο τρίμηνο του 2015

Προβλέψεις για αύξηση των προσλήψεων το πρώτο τρίμηνο του 2015

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσλήψεις στους τομείς των χρηματοοικονομικών, των ασφαλειών, της ακίνητης περιουσίας και της παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις αναμένονται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Manpower, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων εργοδοτών για τις προοπτικές απασχόλησης, είναι οι πλέον αισιόδοξες που έχουν καταγραφεί από το τέταρτο τρίμηνο του 2008.

Συγκεκριμένα, οι Ελληνες εργοδότες αναμένουν αύξηση του αριθμού των ατόμων που απασχολούν, κατά το προσεχές τρίμηνο, σε οκτώ από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Οι εργοδότες του τομέα χρηματοοικονομικών, ασφαλειών, ακίνητης περιουσίας και παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις αναμένουν την ισχυρότερη αύξηση, καταγράφοντας συνολικές προοπτικές απασχόλησης της τάξης του +19%. Παράλληλα, οι προοπτικές ανέρχονται σε +14% τόσο στον τομέα της μεταποίησης όσο και στον τομέα του εμπορίου (χονδρική και λιανική), ενώ οι προοπτικές για τον τομέα μεταφορών – επικοινωνιών είναι στο +13%. Ωστόσο, οι εργοδότες στους τομείς εστίασης και τουρισμού αναμένουν υποτονικό κλίμα προσλήψεων, με προοπτικές της τάξης του -2%.

Η έρευνα της Manpower με τα ενθαρρυντικά σημάδια για την αγορά εργασίας στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 753 εργοδοτών.

Ο συνολικός δείκτης των προοπτικών απασχόλησης -προσαρμοσμένος σύμφωνα με την εποχικότητα- διαμορφώνεται στο +8%. Το 16% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των ατόμων που απασχολούν, 12% προβλέπει μείωση και 70% δεν αναμένει κάποια αλλαγή στο υφιστάμενο εργατικό δυναμικό τους. Οι προθέσεις προσλήψεων παραμένουν σχετικά σταθερές σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Οι υψηλότερες συνολικές προοπτικές απασχόλησης, της τάξης του +11%, καταγράφονται στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής, ενώ οι προοπτικές για τη Βόρεια Ελλάδα ανέρχονται σε +4%. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προθέσεις προσλήψεων βελτιώνονται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στην ευρύτερη περιφέρεια Αττικής, ενώ διατηρούνται σχετικά σταθερές στη Βόρεια Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή