Χωρίς πρόστιμα οι αλλαγές στο έντυπο Ε2

Χωρίς πρόστιμα οι αλλαγές στο έντυπο Ε2

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους φορολογούμενους προχωρούν σε τροποποίηση του εντύπου Ε2 εφόσον δεν αποκρύπτεται φορολογητέα ύλη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, εφόσον ο φορολογούμενος υποβάλλει εκπρόθεσμη τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος για να δηλώσει κάποιο στοιχείο με την παράλειψη του οποίου δεν παρέβη κάποια φορολογική διάταξη, δεν επιβάλλεται πρόστιμο. Επομένως, αν τροποποιούνται στοιχεία του Ε2 από τα οποία δεν προκύπτει επιπλέον φόρος, δεν αποκρύπτεται φορολογητέα ύλη και γενικά αν οι διορθώσεις αυτές αποτελούν πληροφοριακά στοιχεία, δεν επιβάλλεται πρόστιμο. Π.χ. δεν επιβάλλεται πρόστιμο:

α) Στην περίπτωση εκπρόθεσμης αναγραφής στην πρώτη σελίδα του εντύπου Ε2:

• κενού κτίσματος, δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας έως 200 τ.μ. από γονέα σε τέκνο ή από τέκνο σε γονέα, η συμπλήρωση ή η διόρθωση αριθμού παροχής ρεύματος ή τετραγωνικών μέτρων ήδη δηλωθέντος μισθωμένου ακινήτου.

β) Στη συμπλήρωση στη δεύτερη σελίδα στον πίνακα ΙΙ:

• αγοράς, μεταβίβασης, δήλωσης ημιτελούς κτίσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή