WSJ: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει ορισμένους επενδυτές

WSJ: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει ορισμένους επενδυτές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άρθρο με το οποίο εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φοβίζει ορισμένους επενδυτές» δημοσιεύει η ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal. Στο άρθρο, με τίτλο «Greek Populist Party Scaring Some Investors» σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τοποθετηθεί στην κυρίαρχη πολιτική σκηνή, αλλά ακόμα και αν έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις, μερικοί δεν πείθονται.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε αντίθεση με δύο χρόνια πριν που η χώρα βρισκόταν στα βάθη της κρίσης χρέους, σήμερα τα βελτιωμένα δημόσια οικονομικά της υποδηλώνουν ότι υπάρχει μηδαμινός φόβος πλέον η χώρα να βγει από το ευρώ. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ που ανοιχτά είχε δηλώσει ότι δε θα τηρήσει τις υποχρεώσεις του μνημονίου, σήμερα τηρεί μια πιο μετριοπαθή στάση και τώρα το μόνο που επιθυμεί είναι τη επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. Ωστόσο, επενδυτές ακόμα ανησυχούν ότι μια εκλογική διαδικασία θα προμήνυε μια νέα και πιο θυελλώδη σχέση με την τρόικα, εκτιμά η εφημερίδα.

 Στο άρθρο της WSJ φιλοξενείται σχόλιο του Yannick Naud, διαχειριστή χαρτοφυλακίου της Sturgeon Capital, σύμφωνα με το οποίο, «O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο ακραίος όσο το 2012. Αλλά έχοντας δηλώσει ότι, εάν μπορούσε να λάβει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να εφαρμόσει το πρόγραμμα που προτείνει, θα υπάρξει ένα τεράστιο αρνητικό κλίμα απέναντι στη χώρα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή