Επιστροφή ΔΝΤ τον Ιανουάριο

Επιστροφή ΔΝΤ τον Ιανουάριο

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε χθες τον ρόλο που θα διαδραματίσει την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι «οι ελληνικές αρχές προτίθενται να ζητήσουν τη συνέχιση του υπάρχοντος προγράμματος σε προληπτική βάση» και τονίζοντας ότι είναι θετικό σε αυτό το ενδεχόμενο. Οπως είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ, «έχουμε πρόγραμμα και σκοπεύουμε να το συνεχίσουμε». Ο ίδιος τόνισε ότι η πλήρης αποστολή του Ταμείου θα επιστρέψει τον Ιανουάριο και εκτίμησε ότι η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού είναι σημαντική για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Η πρόθεσή μας είναι να επιστρέψουμε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο», είπε ο κ. Μάρεϊ, «προφανώς μετά τις εκλογές» για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση αν η συνέχιση του ελληνικού προγράμματος σε προληπτική βάση είναι αυτό που θα ήθελε το Ταμείο, απάντησε ότι «οι σχέσεις μας εξελίσσονται» και εκτίμησε ότι αυτό είναι συνηθισμένο. Οπως είπε, «δεν είναι ασυνήθιστο για προγράμματα να ξεκινούν ως μία γραμμή πίστωσης που χρειάζεται διότι πρέπει να καλύψουν σοβαρά κενά στο ισοζύγιο πληρωμών, με τον καιρό μπορούν όμως να καλύψουν έναν άλλο χρήσιμο ρόλο, να προσφέρουν εμπιστοσύνη στη διεθνή κοινότητα, στους επενδυτές κ.α.». Τέλος, δεν είχε κάποιο σχόλιο για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ούτε ήξερε αν ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε την κ. Λαγκάρντ για την απόφασή του να επιταχύνει την εκλογή ΠτΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή