Λαθρεμπόριο τσιγάρων αξίας 52 εκατ. μπλόκαρε το Λιμενικό Σώμα

Λαθρεμπόριο τσιγάρων αξίας 52 εκατ. μπλόκαρε το Λιμενικό Σώμα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφυγόντα έσοδα 52 εκατ. ευρώ από την κατάσχεση 283.938.580 λαθραίων τσιγάρων κατόρθωσε να αποτρέψει το Λιμενικό Σώμα τη διετία 2013-2014 μέσα από 89 υποθέσεις. Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου παρουσία του υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος και της διοίκησης της Παπαστράτος, η οποία υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Λιμενικό Σώμα.

Το μνημόνιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, την παροχή στο μέτρο του δυνατού στοιχείων με σκοπό τον εντοπισμό των εμπλεκομένων στο παράνομο εμπόριο καπνικών προϊόντων, τη διοργάνωση τεχνικών εκπαιδεύσεων με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας όσον αφορά την αναγνώριση παραποιημένων τσιγάρων, ενώ επίσης αναφέρεται ρητά η ενίσχυση με προηγμένης τεχνολογίας θερμικές κάμερες για τις επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος, καθώς και ευρύτερα η παροχή υλικοτεχνικής υποστήριξης από την πλευρά της «Παπαστράτος» προς το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά την παρουσίαση, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μόλις την περασμένη εβδομάδα τα στελέχη του Λιμενικού οδηγήθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη κατάσχεση τσιγάρων στην ιστορία των επιχειρήσεών τους, καθώς εντόπισαν και κατέσχεσαν πλοίο που μετέφερε 63.000.000 τσιγάρα. Το λαθρεμπόριο τσιγάρων τείνει να γίνει μάστιγα με ανυπολόγιστες επιπτώσεις πρώτα στην υγεία των πολιτών, αλλά και έπειτα στην απώλεια εσόδων για την εθνική οικονομία. Οπως φάνηκε και από την παρουσίαση, το Λιμενικό Σώμα τα τελευταία δύο χρόνια μόνο απέτρεψε να διαφύγουν πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ από την εθνική οικονομία, έσοδα κρίσιμα σε μια περίοδο που αναζητούμε και το 1 ευρώ.

Διότι αυτά τα χρήματα το κράτος θα τα αναζητούσε από τον πολίτη με πρόσθετους φόρους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή