Σύντομα

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εως 5 έτη μπορούν να εξαγοράσουν οι πρώην σχολικοί φύλακες

Δυνατότητα εξαγοράς έως και 5 ετών, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου του 2015, έχουν οι πρώην σχολικοί φύλακες προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στο ΙΚΑ. Με εγκύκλιό του το ΙΚΑ ορίζει την καταληκτική ημερομηνία, καθώς και τους όρους και τις προϋποθέσεις για την εξαγορά, καθορίζοντας το ύψος της απαιτούμενης εργοδοτικής και εργατικής εισφοράς σε ποσοστό συνολικά 26% επί των μισθών του Ιουνίου του 2013. Αντίστοιχη δυνατότητα δίνεται και για το επικουρικό ταμείο των μισθωτών ΕΤΕΑ. Στην πράξη, όσοι υπηρετούσαν σε θέσεις σχολικών φυλάκων έως 23/7/2013 (ημερομηνία κατάργησης των θέσεων ειδικότητας σχολικών φυλάκων) μπορούν να αναγνωρίσουν, εξαγοράζοντας, τον χρόνο απασχόλησής τους σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας. Το ανώτατο όριο επιπλέον συντάξιμου χρόνου είναι 5 έτη, το ποσό μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ ή σε δόσεις, το αργότερο έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Σε πώληση 5.063.900 μετοχών (ποσοστό 84,4%) της θυγατρικής της Γιουρομπρόκερς Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε. (Eurobrokers), στον κ. Γεώργιο Κούμπα έναντι τιμήματος 121.000 ευρώ, προχώρησε η εταιρεία «Κούμπας Α.Ε. Συμμετοχών». Tο ποσοστό της «Κούμπας» επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobrokers διαμορφώθηκε από 84,398% σε 0,00%. Tο ποσοστό του Γεωργίου Κούμπα διαμορφώθηκε ως εξής: άμεσα από 0,025% σε 84,424%, έμμεσα από 84,398% σε 0,00% και το συνολικό ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου του (άμεσα και έμμεσα) παρέμεινε στο 84,424%.

Ανακαλούνται 5.059 οχήματα Opel Astra J

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Opel Astra J διενεργεί η εταιρεία GM Eλλάς Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Η ανάκληση αφορά 5.059 οχήματα, παραγωγής από το 2010 έως το 2012. Ολα τα οχήματα βρίσκονται στην κατοχή των καταναλωτών. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, σε περίπτωση παρεμπόδισης της λειτουργίας του ανεμιστήρα ψυγείου-ψύξης, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί βραχυκύκλωμα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη μονάδα ανεμιστήρα ψύξης και, στη χειρότερη περίπτωση, ανάφλεξη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές στη Ελλάδα για τυχόν τροχαία ατυχήματα ή συγκρούσεις που να έχουν προκληθεί από αυτήν την περίπτωση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM Ελλάς Α.Ε. στο τηλέφωνο 210-61.64.700.

Alpha Bank: Σπασμωδική η αντίδραση των αγορών

«Στη σημερινή συγκυρία, οι αγορές αντέδρασαν σπασμωδικά (κατάρρευση Χρηματιστηρίου Αθηνών, διεύρυνση των περιθωρίων των ελληνικών ομολόγων με τις αποδόσεις στα 3ετή να διαμορφώνονται σε υψηλότερο επίπεδο από τις αποδόσεις στα 10ετή), παρόλο που δεν υπήρξε νέα πληροφόρηση όσον αφορά στις πιθανές πολιτικές εξελίξεις», εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank στο οικονομικό δελτίο της τράπεζας. «Αυτό συνέβη διότι ξαφνικά τέθηκε σε αμφισβήτηση η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. Ιδιαίτερα, αυξήθηκε σημαντικά η αβεβαιότητα έγκαιρης ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, καθώς, αντί να υπάρξει συμφωνία προς το τέλος του 2014, τώρα αυτό μετατίθεται για το τέλος Φεβρουαρίου 2015, ημερομηνία εξαιρετικά αβέβαιη στην περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές. Οχι μόνον τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά για οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, ιδίως εάν οι εκλογές χρειασθεί να επαναληφθούν, αλλά θεωρείται πλέον δεδομένο ότι, σε περίπτωση κυβερνητικής αλλαγής, οι διαπραγματεύσεις θα είναι παρατεταμένες και θα χαρακτηρίζονται από εξαιρετική δυστοκία», εκτιμούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή