ΤΑΙΠΕΔ: σειρά επενδυτικών συναντήσεων στο Κουβέιτ

ΤΑΙΠΕΔ: σειρά επενδυτικών συναντήσεων στο Κουβέιτ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες και σιδηρόδρομοι βρέθηκαν στο επίκεντρο επαφών που πραγματοποίησαν το υπουργείο Εξωτερικών και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στο Κουβέιτ. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Εμμανουήλ Κονδύλης, στο πλαίσιο επίσκεψης που διοργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, συναντήθηκε με παράγοντες του Κουβέιτ και εκπροσώπους οικονομικών και επενδυτικών φορέων της χώρας.

Συγκεκριμένα, συναντήσεις υπήρξαν με τον υφυπουργό Πετρελαίου του Κουβέιτ, Αλι μπιν Σαμπτ (Ali Bin Sabt), με τους επικεφαλής των Kuwait Investment Authority και Kuwait Petroleum Corporation και, τέλος, με εκπροσώπους φορέων όπως Kuwait Chamber of Commerce and Industry και Direct Investment Promotion Authority. Στις επαφές αυτές ο κ. Κονδύλης παρουσίασε τα σχέδια για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αξιολογήθηκαν θετικά οι προοπτικές ανάπτυξης των υποδομών στην Ελλάδα και ειδικότερα οι επενδυτικές δυνατότητες που δημιουργούνται μέσω του προγράμματος που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο μεταξύ, χθες, το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων παρουσίασε την αναφορά εξαμήνου για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων έως τον Δεκέμβριο του 2014. Σύμφωνα με αυτή, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, είχαν ολοκληρωθεί 21 αποκρατικοποιήσεις (14 περιφερειακά αεροδρόμια, Ελληνικό, ΟΠΑΠ κ.λπ.), ενώ άλλες 15 βρίσκονταν σε εξέλιξη (ΟΛΘ/ΟΛΠ, Τραινοσέ/ΕΕΣΣΤΥ, 14 μπουτίκ ξενοδοχεία κ.ά.). Τέλος, 13 περιουσιακά στοιχεία βρίσκονταν σε στάδιο προετοιμασίας μεταξύ των οποίων ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, Ν. Καβάλα, Εγνατία Οδός κ.λπ. Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ακόμη ότι η αξία των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα ανήλθε στα 7,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 3,1 δισ. ευρώ ήδη έχουν εισπραχθεί. Τέλος το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει ότι έως το τέλος του 2016 ο στόχος παραμένει για είσπραξη 9,6 δισ. ευρώ.

Η γνωστοποίηση των επαφών με παράγοντες στο Κουβέιτ έρχεται να δείξει ότι η διοίκηση του Ταμείου συνεχίζει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας των αποκρατικοποιήσεων, παρά την πολιτική αστάθεια που προκαλεί η εσπευσμένη προεδρική εκλογή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή