Στα δικαστήρια θα συνεχιστεί η οικονομική διαμάχη ΤΑΠΙΤ με ΕΤΕΑ

Στα δικαστήρια θα συνεχιστεί η οικονομική διαμάχη ΤΑΠΙΤ με ΕΤΕΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα δικαστήρια θα επιδιώξουν εκ νέου να λύσουν τις οικονομικές τους διαφορές το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ) και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), με κεντρικό θέμα τη διεκδίκηση 50 εκατ. ευρώ και βασικό διακύβευμα την καταβολή των επικουρικών συντάξεων σε πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους.

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστεί αίτηση που κατέθεσε η διοίκηση του ΤΑΠΙΤ για άρση της αναστολής κατάσχεσης των λογαριασμών του ΕΤΕΑ. Είχε προηγηθεί δικαστική απόφαση για συντηρητική κατάσχεση των λογαριασμών του ΕΤΕΑ έως του ποσού των 50 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση του ΕΤΕΑ πραγματικά στο παρά πέντε να πετυχαίνει αναστολή της απόφασης, για να μην κινδυνεύσει η πληρωμή των επικουρικών συντάξεων μέσα στα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές επιδίωξαν να βρουν τη χρυσή τομή σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, στο υπουργείο Εργασίας, όμως δεν υπήρξε συμφωνία για κάποιο διακανονισμό αποπληρωμής των 50 εκατ. ευρώ που διεκδικεί το ΤΑΠΙΤ από το ΕΤΕΑ, με αποτέλεσμα τη νέα προσφυγή στις δικαστικές αίθουσες. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για χρέος που αφορά τους κλάδους Σύνταξης και Πρόνοιας του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το οποίο έχει ενταχθεί υπό την ομπρέλα του ΕΤΕΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με το ΤΑΠΙΤ, το σύνολο της οφειλής του ΕΤΕΑ ανέρχεται στα 207.530.214 ευρώ. Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΠΙΤ είναι αποφασισμένο να θέσει σε ισχύ όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες, προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά, προκειμένου να πληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις προς τους εμποροϋπαλλήλους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, με ανακούφιση δέχθηκαν οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας την τροπολογία που έγινε δεκτή από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και ψηφίστηκε τελικά, και δίνει δίμηνη παράταση στην ένταξη ή όχι του ΤΕΑΠΑΣΑ και του ΤΕΑΠΙΕΝ (λιμενικοί) στο ΕΤΕΑ. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των ασφαλισμένων, αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί θα έπρεπε έως το τέλος του χρόνου να αποφασίσουν την ένταξη των επικουρικών τους στο ΕΤΕΑ, ή τη μετατροπή τους σε επαγγελματικά Ταμεία. Η τροπολογία προβλέπει ότι οι τελικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν έως τις 28/2/2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή