Αρχισε η καταβολή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Αρχισε η καταβολή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχισαν χθες οι πληρωμές του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στους πρώτους 1.350 δικαιούχους. Το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην πίστωση των ποσών που αντιστοιχούν στις παραπάνω περιπτώσεις, καθώς έλαβε την έγκριση από τους 13 δήμους που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του νέου προγράμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν σταλεί προς έγκριση άλλες 1.000 περιπτώσεις δικαιούχων, που θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα ποσά που τους αναλογούν, έως τις 31 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι πληρωμές αφορούν αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός του Νοεμβρίου. Το υπουργείο Εργασίας έχει αποστείλει περίπου 12.000 περιπτώσεις δικαιούχων που κατέθεσαν αιτήσεις στους αρμόδιους δήμους για επανέλεγχο.

Αναλυτικά, για τις πρώτες 1.350 περιπτώσεις δόθηκε έγκριση και καταβλήθηκαν τα ποσά, άλλες 1.000 περιπτώσεις θα πληρωθούν έως το τέλος του έτους, ενώ οι υπόλοιποι 9.650 δικαιούχοι θα ελεγχθούν σταδιακά εντός του Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι συνολικά, έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014, είχαν προκύψει περίπου 23.000 δικαιούχοι που αντιστοιχούν σε περίπου 33.000 ωφελούμενους (δικαιούχοι και τα μέλη των οικογενειών τους). Μάλιστα, το υπουργείο Εργασίας προτρέπει όσους έχουν υποβάλει αίτηση για την ένταξη στο πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος τον Νοέμβριο, να σπεύσουν στους δήμους για να διαπιστώσουν εάν θα λάβουν το βοήθημα ή όχι, έως το τέλος του έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή