Παραβάσεις έδειξαν φορολογικοί έλεγχοι την εορταστική περίοδο

Παραβάσεις έδειξαν φορολογικοί έλεγχοι την εορταστική περίοδο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτεταμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ελέγχθηκε μεγάλος αριθμός κέντρων διασκέδασης και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, ψητοπωλεία κ.ά.), ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε οκτώ από αυτά.

Εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων (από 15-12 ώς 28-12-2014) από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο αριθμό κέντρων διασκέδασης και καταστημάτων – επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, Μοναστηράκι, Πλάκα, Χαλάνδρι, Νέα Ερυθραία, Νέα Σμύρνη, Πειραιά, Καλλιθέα και Χαϊδάρι, ενώ διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε οκτώ από αυτά.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής περιπτώσεις:

• Στη Νέα Σμύρνη, σε κέντρο διασκέδασης διαπιστώθηκε η μη έκδοση τουλάχιστον δέκα περιπτώσεων εκτέλεσης – ολοκλήρωσης παραγγελίας των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 930 ευρώ. Για την περίπτωση αυτή συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 39χρονος ημεδαπός, ως προσωρινά υπεύθυνος της συγκεκριμένης επιχείρησης.

• Στο κέντρο της Αθήνας, σε έδρα εταιρείας υπηρεσιών εστίασης και διασκέδασης, διαπιστώθηκε πως απασχολούνταν επτά εργαζόμενοι και δεν επιδείχθηκαν οι Πίνακες Προσωπικού.

• Στο Χαϊδάρι, σε τρία καταστήματα (ψητοπωλείο, ταβέρνα-ψησταριά και ταβέρνα-ουζερί), διαπιστώθηκε η μη έκδοση συνολικά 22 αποδείξεων, ενώ επιπλέον στο ψητοπωλείο, εντοπίστηκαν 4 εργαζόμενοι να απασχολούνται εκτός του ωραρίου εργασίας.

• Στο Χαλάνδρι, σε δύο καταστήματα (μπαρ και ψητοπωλείο), εντοπίστηκαν δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρισμένοι στους Πίνακες Προσωπικού, ενώ επιπλέον στο ψητοπωλείο διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή