Στα 24 εκατ. οι αφίξεις το 2014, αγωνία για τη φετινή χρονιά

Στα 24 εκατ. οι αφίξεις το 2014, αγωνία για τη φετινή χρονιά

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αγωνία του για τη φετινή σεζόν, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις όπως διαμορφώνονται στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, εκφράζει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει χρυσή τη χρονιά του 2014 για τον ελληνικό τουρισμό, προχωρώντας σε νέα, αναθεωρημένη εκτίμηση για τις συνολικές αφίξεις των ξένων τουριστών στη χώρα, οι οποίες άγγιξαν τον αριθμό ρεκόρ των 24 εκατομμυρίων. Αναλυτικά, για πρώτη φορά η χώρα ξεπέρασε το όριο των 20 εκατ. αφίξεων από το εξωτερικό φθάνοντας τα 21,5 εκατ., χωρίς να προσμετρούνται οι αφίξεις της κρουαζιέρας οι οποίες υπολογίζονται σε 2,5 εκατ. Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της η χώρα εισήλθε στην παγκόσμια τουριστική δεκαπεντάδα και πέτυχε υπερτετραπλάσιο ρυθμό αύξησης 20% (μετά το 15% του 2013) σε σχέση με βασικούς ανταγωνιστές της όπως είναι η Τουρκία, η Ισπανία, η Κροατία κ.ά. Κατά τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ το αποτέλεσμα αυτών των επιδόσεων ήταν να δημιουργηθούν περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας και για πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια να επανέλθει το ΑΕΠ της χώρας σε θετικό πρόσημο.

Για τη νέα τουριστική σεζόν ο κ. Ανδρεάδης σημειώνει πως «αντί να γιορτάζουμε, αγωνιούμε». Και αυτό, τονίζει, έπειτα από μια χρονιά που η Ελλάδα και οι επιδόσεις του τουρισμού της με καλή συνεργασία του υπ. Τουρισμού και του ιδιωτικού τομέα απέσπασαν τον θαυμασμό προσωπικοτήτων όπως του γενικού γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι. Και συνεχίζει: «Σε είκοσι ημέρες έχουμε εκλογές και το μόνο που ακούμε είναι κραυγές αγωνίας, φόβου και θυμού. Αναμένουμε να ακούσουμε ένα πειστικό, πρακτικά εφαρμόσιμο πρόγραμμα τετραετίας για ανάπτυξη, καλύτερη δημόσια διοίκηση, υγεία, παιδεία. Ενα πρόγραμμα που θα θωρακίζει τον ελληνικό τουρισμό και το θαύμα που έχει μέχρι σήμερα επιτελέσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή