Σύντομα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από 16/2 η δωρεάν κάρτα μετακίνησης ατόμων με αναπηρία

Από τις 16 Φεβρουαρίου και μετά, θα ξεκινήσει η διανομή των δωρεάν καρτών μετακίνησης για τις αστικές συγκοινωνίες στα άτομα με αναπηρία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, έως τότε θα ισχύουν οι κάρτες που εκδόθηκαν το 2014. Ας σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον 67% ποσοστό αναπηρίας και το ετήσιο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 23.000 ευρώ εάν είναι ατομικό και τις 29.000 ευρώ εάν πρόκειται για οικογενειακό. Εξαίρεση αποτελούν οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους. Με τις κάρτες αυτές παρέχεται το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης στα αστικά μέσα του ΟΑΣΑ (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ και Προαστιακός), στα αστικά μέσα του ΟΑΣΘ και στα αστικά μέσα συγκοινωνίας των υπόλοιπων περιφερειακών ενοτήτων της χώρας.

Τρίτη στην Ε.Ε. η Ελλάδα το 2014 με υπογραφή 7 συμβάσεων ΣΔΙΤ

Επτά συμβάσεις ΣΔΙΤ (συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) αξίας 465 εκατ. ευρώ υπεγράφησαν το 2014 στην Ελλάδα, κατατάσσοντάς την στην 3η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών μετά το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία σε όρους πλήθους συμβάσεων και 3η μετά το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία σε όρους αξίας συμβάσεων ως προς το ΑΕΠ. Οι επτά συμβάσεις αφορούν τους εξής τομείς: 2 έργα για την υλοποίηση και διαχείριση 14 και 10 σχολικών μονάδων αντίστοιχα στην Αττική, 1 έργο για την υλοποίηση συστήματος τηλεματικής για την πληροφόρηση επιβατών στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, 1 έργο για την υλοποίηση Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου στις αστικές συγκοινωνίες Αθηνών και 3 έργα για την υλοποίηση ευρυζωνικού δικτύου στο σύνολο της χώρας.

15 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης Α21 για το 2014 από τους δικαιούχους οικογενειακών επιδομάτων που δεν έχουν ακόμη καταθέσει ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους. Σύμφωνα με τον ΟΓΑ, οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το α΄ 3μηνο 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21 για το 2014, έως τις 15 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Θετικός απολογισμός της ΕΑΒ για το 2014

Η ΕΑΒ εκτιμά ότι για πρώτη φορά από την ίδρυσή της θα κλείσει το οικονομικό έτος 2014 με θετικό αποτέλεσμα προ φόρων και ότι μέχρι το 2018 θα έχει αυξήσει κατά 40% τον κύκλο εργασιών της με συνεχώς αυξανόμενη κερδοφορία. Για την υλοποίηση του επιχειρηματικού και στρατηγικού σχεδιασμού της η ΕΑΒ διεκδικεί την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού της με προσλήψεις αμιγώς τεχνικού προσωπικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στη θετική αυτή προοπτική συνέτειναν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

– Αύξηση των πωλήσεών της άνω του 10%.

– Σημαντική μείωση άνω του 15% των ανελαστικών δαπανών της.

– Μείωση του χρέους της προς το ελληνικό Δημόσιο με παρακράτηση του 20% σε κάθε πληρωμή του Δημοσίου προς την ΕΑΒ.

– Αναβίωση του προγράμματος ΕΡΜΗΣ με στόχο την περάτωση του από δεκαετίας ανενεργού έργου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015 και την είσπραξη 23 εκατ. ευρώ μέσα στο έτος.

– Επανενεργοποίηση του έργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή