ΓΣΕΒΕΕ: Χρειάζεται ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης

ΓΣΕΒΕΕ: Χρειάζεται ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως μια ιστορική ευκαιρία για να αναστραφεί η αδιέξοδη και καταστροφική πορεία για την ελληνική κοινωνία και οικονομία χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή και Νομισματική Ενωση, διαβάζει το αποτέλεσμα των εκλογών η ΓΣΕΒΕΕ. «Η ΓΣΕΒΕΕ με αίσθημα ευθύνης, μακριά από συντεχνιακές λογικές, περιμένει από την κυβέρνηση που θα σχηματισθεί με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αφενός να υλοποιηθούν τα μέτρα που θα βγάλουν τη θηλιά της ασφυξίας από τις πολύ μικρές – μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αφετέρου να προχωρήσει σε αποκατάσταση του κοινωνικού διαλόγου στην Ελλάδα και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους να καταρτίσει και να υλοποιήσει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καββαθάς.

Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτήρισε το γεγονός ότι υπάρχει κυβέρνηση στην Ελλάδα και δεν χάθηκε άλλος πολύτιμος χρόνος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου. «Η νέα πολιτική ηγεσία θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας, υπό την προϋπόθεση ότι θα δώσει την απαραίτητη βαρύτητα στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν όλη την ελληνική οικονομία και ειδικά τους μικρομεσαίους και τα νοικοκυριά», τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών. Περιμένουμε, συμπλήρωσε, να σταθούν συνεπείς στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να δώσουν την πολυπόθητη πνοή ανάπτυξης, τερματίζοντας έτσι μια μακρά περίοδο ασφυξίας της οικονομίας και καταστροφικής ύφεσης.

«Μακάρι για τη χώρα και την κοινωνία να επιτύχει ο Αλέξης Τσίπρας στο δύσκολο έργο του», ευχήθηκε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, χαρακτηρίζοντας μεγάλη τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνοντας ότι η επιτυχία του σηματοδοτεί και μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), Παναγής Καρέλλας, κάλεσε τη νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στην εντολή του ελληνικού λαού και «συνυπολογίζοντας την κοινωνική, οικονομική και πολιτική συγκυρία, να χαράξει με θάρρος, σύνεση και συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, τους δρόμους εκείνους που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας, τις παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες και θα διαμορφώσουν ένα σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή