Προϋποθέσεις διενέργειας του αλιευτικού τουρισμού

Προϋποθέσεις διενέργειας του αλιευτικού τουρισμού

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι αποφάσεις για τις προδιαγραφές λειτουργίας των οινοτουριστικών επιχειρήσεων και για τη διενέργεια αλιευτικού τουρισμού από επαγγελματίες αλιείς δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σε ό,τι αφορά τις οινοτουριστικές επιχειρήσεις καθορίζονται οι ελάχιστες προδιαγραφές για τις προσφερόμενες υπηρεσίες υποδοχής και ξενάγησης επισκεπτών. Για παράδειγμα, η οινοτουριστική επιχείρηση θα πρέπει να αναρτά σε εμφανές σημείο του χώρου υποδοχής τον τιμοκατάλογο των οίνων και του κόστους αν υπάρχει της γευστικής δοκιμής.

Παράλληλα, καθορίζονται οι προδιαγραφές για τα εντός οινοποιητικών εγκαταστάσεων ιδρυόμενα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα. Αρμόδια για την έκδοση του Σήματος Επισκέψιμου Οινοποιείου είναι η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η οινοποιητική ή οινοπαραγωγική εγκατάσταση για την οποία υποβάλλεται η αίτηση χαρακτηρισμού της ως οινοτουριστικής. Το Σήμα ή η σχετική βεβαίωση ισχύει για 5 χρόνια από την ημερομηνία έκδοσής του.

Εξάλλου, με άλλη απόφαση καθορίσθηκαν οι προϋποθέσεις διενέργειας του αλιευτικού τουρισμού από επαγγελματίες αλιείς, κατόχους επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που επιθυμούν να ασκήσουν αλιευτικό τουρισμό παράλληλα με τις αλιευτικές τους δραστηριότητες. Στις προϋποθέσεις μεταξύ άλλων ορίζεται ότι τα σκάφη πρέπει να έχουν μήκος μέχρι 15 μέτρα και να παραλαμβάνουν μέχρι 12 επιβάτες. Οι επιβάτες τουρίστες επιτρέπεται να αλιεύουν μόνο με τα εργαλεία πετονιά, συρτή και καθετή, ο χειρισμός των οποίων πραγματοποιείται χειροκίνητα και όχι με μηχανική υποβοήθηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή