Πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο

Πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κερδοφορία του τουριστικού κλάδου ενισχύεται και για τον λόγο αυτό προσελκύει παγκοσμίως νέα επενδυτικά κεφάλαια. Το γεγονός αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευθεί ο ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα με έρευνα της EY που διαπιστώνει ενίσχυση της κερδοφορίας το 2015. Αυτό μπορεί να γίνει με τη δημιουργία ενός φιλικού και ευέλικτου επενδυτικού περιβάλλοντος.

Οι νέες συνθήκες παγκοσμίως διαμορφώνουν ένα ελκυστικό κλίμα για εξαγορές στον κλάδο, διαπιστώνει η ετήσια έρευνα της ΕΥ Global hospitality insights: Top thoughts for 2015.

Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία αντιπροσωπεύει 266 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και συνεισφέρει με 9,5% στο παγκόσμιο ΑΕΠ. Καθώς η ανάπτυξη της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας αναμένεται να φθάσει το 3,9% το 2015, ο κλάδος εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε βασική κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Για τον ελληνικό τουρισμό, το 2014 αποτέλεσε χρονιά-ορόσημο καθώς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι επισκέπτες στην χώρα μας ξεπέρασαν τα 20 εκατ.» σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ κ. Παναγιώτης Παπάζογλου. «Το ζητούμενο, λοιπόν, για τη χώρα μας, θα πρέπει να είναι» συμπληρώνει ο κ.Παπάζογλου «η ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος στον τουρισμό, μέσα από ένα νέο και ευέλικτο επενδυτικό και φορολογικό πλαίσιο για την προσέλκυση επιχειρηματιών, από την αλλαγή νοοτροπιών και την επίλυση χρόνιων γραφειοκρατικών ζητημάτων (π.χ. μαρίνες, yachting κ.λπ.) καθώς και από τη στοχευμένη επέκταση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα».

Η εισροή νέων διασυνοριακών κεφαλαίων και η καινοτομία τόσο στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις όσο και στις ιδέες θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της ανάπτυξης του παγκόσμιου τουρισμού για το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή