Αμετάβλητα το 2015 τα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ

Αμετάβλητα το 2015 τα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμετάβλητα παραμένουν τα κριτήρια για τη χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία αφορά όλους τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης εκτός του ΟΓΑ.

Στην απόφαση αναφέρεται, επίσης, ότι ο έλεγχος που διενεργείται για τους 200.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν το ΕΚΑΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούν ή όχι το εισοδηματικό κριτήριο της χορήγησής του, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 30 Απριλίου κάθε έτους.

Ειδικά για το εισοδηματικό κριτήριο, που αφορά το ύψος της καταβαλλόμενης ακαθάριστης μηνιαίας, κύριας και επικουρικής, σύνταξης, και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 850 ευρώ, διευκρινίζεται ότι για όσους είναι ήδη συνταξιούχοι η συνδρομή του συγκεκριμένου κριτηρίου θα εξετασθεί κατά τη διάρκεια του μήνα κατά τον οποίο δημοσιεύτηκε η απόφαση, ενώ για όσους καταστούν συνταξιούχοι μετά τη δημοσίευση της απόφασης θα εξετασθεί κατά τον πρώτο πλήρη μήνα συνταξιοδότησής τους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, με την απόφαση αυτή αποτρέπεται η αυστηροποίηση των εισοδηματικών ορίων και κατά συνέπεια η μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, που είχε δρομολογήσει για το 2015 η προηγούμενη κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή