JP Morgan: Στα 3 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων πριν το Eurogroup

JP Morgan: Στα 3 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων πριν το Eurogroup

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περίπου 3 δισ. ευρώ ανήλθαν την περασμένη εβδομάδα και λίγο πριν τη συμφωνία του Eurogroup, oι εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με εκτιμήσεις της JP Morgan. Ακόμη, η JP Morgan εκτιμά πως οι συνολικές εκροές φέτος φτάνουν περίπου τα 25 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πάνω από 3 δισ. ευρώ εβδομαδιαίως.

Η αύξηση κατά 50% των εκροών -από 2 δισ. ευρώ που ήταν την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα- σήμαινε ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έμεναν χωρίς επαρκή αποθέματα για την έκδοση νέων δανείων μέσα σε 8 εβδομάδες, αντί για 14, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση. Η JP Morgan βασίζει τις εκτιμήσεις της υπολογίζοντας ότι από τα 108 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα 85 και, κατά συνέπεια, τους απομένουν περίπου 23 δισ. ευρώ.

Οι εκροές αυξήθηκαν προς τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, έφτασαν το 1 δισ. ευρώ την Τετάρτη και την Πέμπτη και άλλο 1 δισ. ευρώ μόνο την Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή