Τόμας Βίζερ: Δεν συζητήθηκε η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

Τόμας Βίζερ: Δεν συζητήθηκε η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν ανάμεσα στις επιλογές οι οποίες εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ανάμεσα στη νέα κυβέρνηση της χώρας και τους διεθνείς πιστωτές της, διαβεβαίωσε ένα ανώτερο στέλεχος της ΕΕ σε δηλώσεις του στο αυστριακό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ÖRF.

Στα σχόλια που έκανε και τα οποία μεταδόθηκαν αργά απόψε, ο Τόμας Βίζερ, ο πρόεδρος του Eurogroup Working Group, το οποίο προετοιμάζει τις αποφάσεις που λαμβάνει το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ανέφερε ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε έναν «σχετικά αποδεκτό συμβιβασμό». Ερωτηθείς εάν η έξοδος της Ελλάδας τέθηκε σε συζήτηση, απάντησε ότι εξαιρουμένων των δημοσιογράφων ουδέποτε εξετάστηκε η επιλογή αυτή.

«Είναι κρίσιμο το πρόγραμμα… οι νόμοι που εφαρμόζονται και κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, νέοι, ή πιο αποτελεσματικοί θεσμοί, να αρχίσουν να δουλεύουν. Αν όλα αυτά ρυθμιστούν διά νόμων, τα χρήματα θα αρχίσουν να ρέουν», είπε ο Βίζερ, ο οποίος συμμετείχε σε κάποιες από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή