Οι πιστωτές ζητούν ενημέρωση για τις αποκρατικοποιήσεις

Οι πιστωτές ζητούν ενημέρωση για τις αποκρατικοποιήσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση σχετικά με την πορεία του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων ζητούν οι πιστωτές. Αύριο Τετάρτη, αναμένεται στην Ελλάδα κλιμάκιο εκπροσώπων των πιστωτών της χώρας, προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ειδικότερα, το κλιμάκιο που παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια την εξέλιξη των αποκρατικοποιήσεων, έχει ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του προγράμματος και κυρίως επιδιώκει να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις εκκρεμείς αποκρατικοποιήσεις. Το κλιμάκιο είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, ενώ αναμένεται να συναντηθεί και με τη διοίκηση του ΤΑΪΠΕΔ την ερχόμενη Πέμπτη.

Παράλληλα, αύριο Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου, ύστερα από πολλές εβδομάδες απραξίας, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΪΠΕΔ). Η συνεδρίαση θα έχει μάλλον τυπικό χαρακτήρα και λιγότερο ουσιαστικό και δεν αναμένεται να εισέλθει σε διαδικασία λήψης αποφάσεων που άπτονται των αποκρατικοποιήσεων. Ειδικότερα, στόχος είναι ν’ αντιμετωπιστούν κυρίως διαδικαστικά θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Ταμείου. Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Πασχάλης Μπουχώρης, θα ενημερώσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σχετικά με όσα έχουν μεσολαβήσει τις τελευταίες εβδομάδες στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι η κυβέρνηση σύντομα θα πρέπει να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις και ειδικότερα για το θέμα της παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον με την «πλάτη στον τοίχο», δεδομένου ότι ο οργανισμός διεξαγωγής ιπποδρομιών οδεύει σε εκκαθάριση, ενώ, επιπλέον, την περασμένη Παρασκευή δεσμεύθηκαν οι λογαριασμοί του. Χθες έγιναν από τη διοίκηση του ΟΔΙΕ προσπάθειες απεμπλοκής των λογαριασμών, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Παράγοντες, πάντως, του ΟΔΙΕ ευελπιστούν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο οργανισμός θα πετύχει την αποδέσμευση των λογαριασμών του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή