Ρεκόρ όλων των εποχών για αφίξεις στο Ελ. Βενιζέλος τον Φεβρουάριο

Ρεκόρ όλων των εποχών για αφίξεις στο Ελ. Βενιζέλος τον Φεβρουάριο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διατηρούνται και τους πρώτους μήνες του 2015 οι έντονα ανοδικοί ρυθμοί των αφίξεων ξένων επισκεπτών που καταγράφηκαν στη χώρα μας το 2014.

Ειδικότερα, στα ύψη πετούν τα στοιχεία επιβατικής κίνησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και τον Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια του οποίου καταγράφηκε ρεκόρ όλων των εποχών (για τον συγκεκριμένο μήνα) στο δίκτυο εξωτερικού, το οποίο ενισχύθηκε κατά 19% αγγίζοντας τους 548.925 επιβάτες. Αναλυτικά, η συνολική επιβατική κίνηση ενισχύθηκε κατά 24,6% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014, ενώ η κίνηση εξωτερικού κατά 19%. Ενισχυμένη κατά 34,3% εμφανίστηκε η κίνηση εσωτερικού, καθώς τον Φεβρουάριο ταξίδεψαν συνολικά 355.713 άτομα, συνεχίζοντας την έντονα ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι Ελληνες ταξιδιώτες αυξήθηκαν κατά 21% τον Φεβρουάριο, με το σκέλος του εγχώριου ταξιδιού να έχει ενισχυθεί κατά 30%. Επιβεβαιώνεται επίσης η ενίσχυση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και τον χειμώνα, από το γεγονός ότι οι ξένοι ταξιδιώτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα, ήταν κατά 24% περισσότεροι απ’ ό,τι τον Φεβρουάριο του 2014. Συνολικά, στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου η κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» ξεπέρασε το 1,8 εκατ. επιβάτες, καταγράφοντας αύξηση 26,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η κίνηση εσωτερικού ενισχύθηκε με διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με αυτήν του εξωτερικού, καθώς αυξήθηκε κατά 39,1%. Στο διεθνές δίκτυο ταξίδεψαν 19,4% περισσότεροι επιβάτες σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014. Συνολικά στο δίμηνο οι Ελληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση 24%, με το σκέλος του εγχώριου ταξιδιού να έχει ενισχυθεί κατά 40%. Κατά 29% αυξήθηκαν οι ξένοι επισκέπτες με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα.

Εξάλλου, στη σύγκριση των στοιχείων των αφίξεων από το εξωτερικό για τον Ιανουάριο σε Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Κύπρο η χώρα μας βγαίνει κερδισμένη σε επίπεδο ποσοστού αύξησης. Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 21,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014, φθάνοντας σε 369.603. Οι συνολικές αφίξεις ξένων τουριστών στην Ισπανία αυξήθηκαν κατά 3,6% (3,17 εκατ.), στην Τουρκία κατά 9,1% (1,25 εκατ.) και στην Κύπρο κατά 2,8% (41.799).

Στο μεταξύ, με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες στην αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Μεταξύ άλλων, τις ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες από τη Γενική Γραμματεία Τουριστικής Πολιτικής, τη Γενική Διεύθυνση Τουριστικής Πολιτικής, την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων και η εποπτεία των Οργανισμών του πρώην υπ. Τουρισμού. Οι αρμοδιότητες από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΣΠΑ θα ασκούνται από κοινού με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη. Επιπλέον, ο κ. Σταθάκης μεταξύ άλλων θα έχει τις αρμοδιότητες επί του προσδιορισμού της πολιτικής του υπουργείου στο πλαίσιο των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου και των λοιπών κυβερνητικών οργάνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή