Προειδοποιεί με υποβάθμιση ο οίκος Fitch

Προειδοποιεί με υποβάθμιση ο οίκος Fitch

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα χρειάζεται συμφωνία που θα έχει διάρκεια για να αποφύγει μία νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας, δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου αξιολόγησης Fitch.

«Πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί τελικά μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων της, καθώς το Grexit θα είχε μεγάλο κόστος και για τις δύο πλευρές», δήλωσε ο κ. Εντ Πάρκερ, επικεφαλής του οίκου για τις αξιολογήσεις χωρών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, στο συνέδριο Global Markets Forum, του Ρόιτερς. Πρόσθεσε, όμως, πως «αποτυχία επίτευξης συμφωνίας που θα έχει διάρκεια θα οδηγούσε σε υποβάθμιση του αξιόχρεου».

Από την πλευρά της, η κ. Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του αρμοδίου κοινοτικού επιτρόπου, Π. Μοσκοβισί, δήλωσε χθες ότι δεν έχουν αρχίσει εργασίες επί ενός τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα και το μόνο στο οποίο επικεντρωνόμαστε είναι η εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε σε συνέχεια των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας, Λ. Ντε Γκίντος, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν συζητήσεις για τρίτο δάνειο για την Ελλάδα της τάξης των 30 με 50 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι και ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ είχε δηλώσει πώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή