Σύντομα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσχεση πλοίου της ΑΝΕΚ προχώρησε η Hellenic Seaways

Ως δείγμα της κορύφωσης του ανταγωνισμού και των πιθανών εξελίξεων σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στον κλάδο της ακτοπλοΐας, εκλαμβάνεται η κίνηση της Hellenic Seaways, στην οποία διατηρεί σημαντικό ποσοστό ο όμιλος Grimaldi (που ελέγχει και τη Minoan Lines), να προχωρήσει σε κατάσχεση του πλοίου Olympic Champion της ΑΝΕΚ Lines, το οποίο εκτελεί δρομολόγια στην Αδριατική (Πάτρα – Ανκόνα και Πάτρα – Βενετία). Η εντολή κατάσχεσης προέκυψε έπειτα από ανεξόφλητες οφειλές της ANΕΚ για ναυλώσεις πλοίων του ομίλου Grimaldi στις οποίες είχε προχωρήσει στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 2,3 εκατ. ευρώ. Το πλοίο παρέμενε μέχρι αργά χθες το απόγευμα αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Πάτρας, χωρίς να είναι γνωστό το αν θα εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιό του το βράδυ της Παρασκευής.

Στην Ελλάδα το ποσοστό των γυναικών σε ανώτατες διοικητικές θέσεις βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από τον παγκόσμιο και τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, φτάνοντας στο 27% και σημειώνοντας μια μικρή πτώση σε σχέση με το 2014 που άγγιζε το 29%. Αυτό προκύπτει από τη νέα έκδοση της διεθνούς έρευνας International Business Report της Grant Thornton, η οποία εστιάζει στο γυναικείο επιχειρείν, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Η παρούσα έρευνα επικεντρώνεται στο πώς κατανέμονται οι ανώτατες διοικητικές θέσεις και στο πώς εξελίσσεται η σταδιοδρομία των γυναικών.

Μερική εξόφληση οφειλών από την ΕΒΖ

H κατάρρευση των τιμών ζάχαρης αποτελεί τη βασική αιτία για τα χρηματοοικονομικά, λειτουργικά και διαρθρωτικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η ΕΒΖ. Σε χθεσινή της ανακοίνωση με αφορμή την ένταξη της μετοχής στην κατηγορία της επιτήρησης που αποφάσισε η διοίκηση της ΕΧΑΕ, η εισηγμένη εταιρεία σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η πιστώτρια τράπεζα (Πειραιώς) χορήγησε στην εταιρεία μέσα στον Ιανουάριο 2015, πρόσθετη χρηματοδότηση ποσού 10,570 εκατ. ευρώ με το οποίο προέβη σε μερική εξόφληση των τευτλοπαραγωγών. Η εταιρεία όφειλε στους τευτλοπαραγωγούς το συνολικό ποσό των 19,1 εκατ. ευρώ, έχει ήδη καταθέσει ανάλογο αίτημα χρηματοδότησης του υπολοίπου ποσού των 8,53 εκατ. ευρώ και αναμένει την έγκρισή του από την τράπεζα για την αποπληρωμή τους. Ολες οι λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΕΒΖ (για τις οποίες ήδη έχει κατατεθεί ανάλογο αίτημα χρηματοδότησής τους στην πιστώτρια τράπεζα) βαίνουν μειούμενες, ακολουθώντας συγκεκριμένο πρόγραμμα αποπληρωμών, ενώ η εταιρεία βρίσκεται σε συνεχή διαδικασία διαπραγμάτευσης για την περαιτέρω ρύθμισή τους.

Πρόθεση Ισραήλ για συνεργασία με Ελλάδα σε τουρισμό – καινοτομία

Συνάντηση με την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα Ιρίτ Μπεν-Αμπα, είχε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός ενημέρωσε την κ. Μπεν-Αμπα για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να επιτύχει μια συμφωνία που θα βγάλει τη χώρα από τη λιτότητα και θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη, ενώ η πρέσβειρα του Ισραήλ τόνισε τη σημασία που έχει η Ελλάδα για το Ισραήλ. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση του Ισραήλ να προχωρήσει σε συνεργασίες με την Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού και της καινοτομίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και από τα δύο μέρη στην υποστήριξη των νέων επιχειρήσεων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή