FAZ: Κλείστε την στρόφιγγα στην Αθήνα

FAZ: Κλείστε την στρόφιγγα στην Αθήνα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος «εμπιστεύεται τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» την ώρα που οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις τράπεζες της χώρας, πραγματοποιεί σε δημοσίευμά της η Γερμανική εφημερίδα FAZ.

Σε άρθρο της με τίτλο «Απύθμενο πηγάδι οι τράπεζες της Ελλάδας», η Frankfurter Allgemeine Zeitung προσπαθεί να δημιουργήσει για μια ακόμη φορά αρνητικό κλίμα για την χώρα μας, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

«Την ώρα που οι έλληνες πελάτες των τραπεζών δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και προχώρησαν σε αναλήψεις 20 δισ. ευρώ, ο Μάριο Ντράγκι δήλωνε στη Λευκωσία πως υπάρχει εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών φερεγγυότητα» τονίζεται στο άρθρο, το οποίο κάνει λόγο για το πρόγραμμα στήριξης ELA το οποίο χαρακτηρίζει ως αμφιλεγόμενο. Καταλήγοντας, ο συντάκτης του άρθου κάνει αναφορά στα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Στα συρτάρια των τραπεζών υπάρχει μεγάλος αριθμός κόκκινων δανείων αλλά και απαιτήσεις έναντι του ελληνικού δημοσίου, με τις οποίες εμφανίζονται ενισχυμένα τα ίδια κεφάλαια. Σε περίπτωση χρεοκοπίας του κράτους, οι απαιτήσεις δεν θα έχουν πια καμία αξία».

Ωστόσο η πίεση της FAZ προς τους εταίρους της Ελλάδας, αποτυπώνεται σε άλλο άρθρο της εφημερίδας, το οποίο χρησιμοποιεί ακόμη πιο σκληρή γλώσσα και προτρέπει τους Ευρωπαίους πολιτικούς να δηλώσουν ανοιχτά ότι «επιθυμία της Αθήνας είναι να να δαπανά χωρίς όρους χρήματα τρίτων». Μάλιστα τονίζεται πως όποιος ευρωπαίος πολιτικός συμφωνεί με το παραπάνω, θα πρέπει να ενημερώσει τους ψηφοφόρους του, ενώ καταλήγοντας το δημοσίευμα αναφέρει ότι για να επικρατήσει πολιτική και οικονομική σύνεση θα πρέπει κάποιος να βρει το θάρρος και να κλείσει την στρόφιγγα στην Αθήνα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή