Αύξηση μισθών το δ΄τρίμηνο του 2014

Αύξηση μισθών το δ΄τρίμηνο του 2014

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδο 0,3% σημείωσε ο δείκτης μισθών στο σύνολο της οικονομίας (εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών) το δ΄ τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ΄ τριμήνου 2013, έναντι μείωσης 4,9% που καταγράφηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012. 

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το γεγονός ότι δεν έχει εφαρμοστεί η οποιαδήποτε διόρθωση (ούτε εποχική ούτε ως προς τον αριθμό των εργάσιμων ημερών), σε συνδυασμό με το ότι ο 14ος μισθός, καθώς και οι διάφορες υπερωριακές αμοιβές σε ορισμένους κλάδους της οικονομίας καταβάλλονται το δ΄ τρίμηνο κάθε έτους, δικαιολογεί τα ετήσια υψηλά που παρουσιάζει συστηματικά ο εν λόγω δείκτης τη συγκεκριμένη περίοδο. 

Με εποχική διόρθωση, ο δείκτης μισθών σημείωσε αύξηση 1,4% το δ΄ τρίμηνο 2014, έναντι μείωσης 8,3% που σημειώθηκε το δ΄ τρίμηνο 2013. Ενώ ο ίδιος δείκτης, με διόρθωση εργάσιμων ημερών, κατέγραψε άνοδο 0,7% το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, από μείωση 2,9% που σημειώθηκε το δ΄ τρίμηνο 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή