Bloomberg: Οι δύο δρόμοι του Τσίπρα

Bloomberg: Οι δύο δρόμοι του Τσίπρα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν η Ελλάδα δεν θέλει να παίξει σύμφωνα με τους κανόνες, θα πρέπει σιγά σιγά να προετοιμάζεται ώστε η έξοδός της από το ευρώ να γίνει όσο πιο ομαλά μπορεί», τονίζεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο επικεφαλής οικονομολόγου της UniCredit Bank AG, Έρικ Νίλσεν, συνέταξε μια έκθεση για τις λύσεις που προτείνει για το ελληνικό ζήτημα και τα όσα αναφέρει μόνο αισιόδοξα δεν είναι για την χώρα μας:

«Ρίχνω λευκή πετσέτα. Αν δεν θέλουν να παίξουν όπως ορίζουν οι κανόνες, θα πρέπει να ετοιμάζονται για την έξοδό τους. Και σας παρακαλώ να εκτιμήσετε το γεγονός πως αυτά σας τα λέει ένας ιδεολόγος ευρωπαϊστής. Είναι δύσκολο για μένα ένα τέτοιο πόρισμα».

Συνεχίζοντας ο ίδιος εξηγεί πως η Ελλάδα έχει χάσει τον… μπούσουλα την τελευταία εβδομάδα και τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά με την κυβέρνηση Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για γερμανικές αποζημιώσεις.

Αυτό, σε συνάρτηση με την άγνοια που δείχνουν οι Έλληνες όσον αφορά τις συνέπειες που θα είχε ενδεχόμενη έξοδός τους από το κοινό νόμισμα, είναι σημάδι πως όλες οι παρατάξεις θα πρέπει σιγά – σιγά να προετοιμάζονται για το Grexit.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή