ΕΒΕΑ: Oχι στη ρήξη με τους δανειστές

ΕΒΕΑ: Oχι στη ρήξη με τους δανειστές

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνη βρίσκει την πλειονότητα της κοινής γνώμης ο τρόπος με τον οποίο διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με το τελευταίο Οικονομικό Βαρόμετρο που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ωστόσο, η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να μην επιθυμεί τη ρήξη με τους δανειστές και προτιμά τον έντιμο συμβιβασμό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Οικονομικού Βαρόμετρου το 53% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τον τρόπο διαπραγμάτευσης της παρούσας κυβέρνησης, ενώ το ποσοστό που διαφωνεί ανέρχεται σε 34%. Σε περίπτωση, πάντως, που η κυβέρνηση αποτύχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές το 47% θεωρεί ότι θα πρέπει να συμβιβαστεί με τους δανειστές. Τη ρήξη με τους δανειστές θεωρεί ως ιδανική λύση το 38%, ποσοστό που δεν μπορεί να θεωρηθεί ευκαταφρόνητο, ενώ το υπόλοιπο 15% δεν απάντησε.

Το 59% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι υπάρχει διαφορά στις προτάσεις της νέας κυβέρνησης σε σύγκριση με αυτές που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές η απελθούσα, ενώ ένα 31% πιστεύει ότι δεν υπάρχουν διαφορές.

Αυτό που προξενεί εντύπωση -με δεδομένο ότι η έρευνα διενεργήθηκε από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου 2015 και όχι λίγες ημέρες μετά τις εκλογές- είναι ότι ο δείκτης αισιοδοξίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ στα τέσσερα χρόνια που διεξάγεται το Οικονομικό Βαρόμετρο του ΕΒΕΑ. Το 39% θεωρεί ότι η ελληνική οικονομία θα βελτιωθεί, ενώ το προηγούμενο υψηλό που είχε σημειωθεί ήταν μόλις 22%. Αισιόδοξο για την πορεία των προσωπικών του οικονομικών δηλώνει επίσης το 39% των πολιτών, που επίσης αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί καθ’ όλη την τετραετία διεξαγωγής της έρευνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή