Μειωμένες οι τουριστικές κρατήσεις από τη Ρωσία για φέτος

Μειωμένες οι τουριστικές κρατήσεις από τη Ρωσία για φέτος

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πτώση των τουριστικών κρατήσεων από τη Ρωσία την τρέχουσα περίοδο σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας κυμαίνεται μεταξύ 50% και 60% για την προσεχή σεζόν, αναφέρει στην «Κ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Αυτές τις ημέρες το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας βρίσκεται στη Μόσχα καθώς σήμερα ανοίγει τις πύλες της η έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ, ενώ, χθες, έριξε αυλαία η τουριστική έκθεση Intourmarket. Τη ΜΙΤΤ επισκέπτεται η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, η οποία θα συναντηθεί με την υφυπουργό Πολιτισμού της Ρωσίας Μανιλόβα Αλα Γιουρίεβνα, με τον επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού (Rostourism) Ο. Σάφονοβ και με εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών. O πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτιμά πως η μείωση των κρατήσεων από τη ρωσική αγορά για το σύνολο του έτους θα περιοριστεί, τελικά, σε ποσοστό 20% με 30%. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των αφίξεων από τη Ρωσία φέτος θα υποχωρήσει μεταξύ 900.000 και 1 εκατ. από 1,25 εκατ. το 2014.

Επίσης, οι απώλειες των άμεσων εισπράξεων από τη ρωσική αγορά ενδέχεται, με βάση τα σημερινά δεδομένα, να φθάσουν έως 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2014. Μία από τις σημαντικότερες αιτίες της μεγάλης πτώσης των κρατήσεων από τη Ρωσία τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς άλλους προορισμούς της Ευρωζώνης είναι η μεγάλη πτώση του ρουβλίου έναντι του ευρώ. Να σημειωθεί ότι φέτος πολλοί Ελληνες ξενοδόχοι σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η ροή των κρατήσεων από τη Ρωσία παρέτειναν τον χρόνο ισχύος των προσφορών Early Booking. Πάντως, η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία εξελίσσεται αρνητικά και σε ανταγωνιστικούς προορισμούς. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι αφίξεις από τη ρωσική αγορά στην Τουρκία τον Ιανουάριο μειώθηκαν κατά 21,1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, φθάνοντας τις 51.058 και στην Ισπανία κατά 17,4% φθάνοντας τις 46.181.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή