Σύντομα

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από 1η Απριλίου τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο

Σε ισχύ τίθεται από την Τετάρτη 1η Απριλίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, το οποίο θα ισχύσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, 11 Απριλίου. Σημειώνεται ότι βάσει του υφιστάμενου νόμου όλα τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή την Κυριακή 5 Απριλίου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τις ακόλουθες ώρες: από Τετάρτη 1/4 έως Παρασκευή 3/4 και από Μ. Δευτέρα 6/4 έως και Μ. Πέμπτη 9/4 από 9 π.μ. – 9 μ.μ., το Σάββατο του Λαζάρου 4/4 από 9 π.μ. – 5 μ.μ., την Κυριακή των Βαΐων 5/4 από 11 π.μ. – 6 μ.μ., τη Μ. Παρασκευή 10/4 από 1 μ.μ. – 7 μ.μ. και το Μ. Σάββατο 11/4 από 9 π.μ. – 3 μ.μ. Τη Δευτέρα 13 Απριλίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Ελληνική «υπογραφή» έχουν πολλά από τα βιβλία, τα online εγχειρίδια και τα CD-ROM για την εκμάθηση των αγγλικών, τα οποία διαθέτουν στην αγορά πέντε από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους παγκοσμίως, και πιο συγκεκριμένα οι Cambridge University Press, Oxford University Press, Pearson, Macmillan και McGraw-Hill. Υπεύθυνη για όλο αυτό το υλικό είναι η Hyphen SA από τη Θεσσαλονίκη, η μοναδική εταιρεία στην Ευρώπη με αντικείμενο την εκδοτική μηχανική, δηλαδή τη σχεδίαση και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Η Hyphen απασχολεί σήμερα πάνω από 330 εργαζόμενους.

Αύξηση κερδών για Πλαστικά Θράκης

Aύξηση 161,5% παρουσίασε στην κερδοφορία του ο όμιλος των Πλαστικών Θράκης το 2014 έναντι του 2013. Ειδικότερα, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας την παρελθούσα χρήση ανήλθαν στα 6,5 εκατ. από 2,5 εκατ. ευρώ το 2013. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε στα 278,2 εκατ. ευρώ έναντι 251,2 εκατ. το 2013, σημειώνοντας αύξηση 10,7%. Το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία θα λάβει χώρα στις 15 Απριλίου 2015, τη διανομή συνολικού μεικτού μερίσματος ύψους 1 εκατ. ευρώ. Στη χρήση 2014 ο όμιλος χρηματοδότησε επενδύσεις περίπου 13 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 8,8 εκατ. αφορούν επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Στις 31.12.2014, ο καθαρός δανεισμός ανήλθε σε 32,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον όμιλο, ο βασικός λόγος που συνετέλεσε στη θετική πορεία των αποτελεσμάτων ήταν η αυξημένη ζήτηση κυρίως για τα προϊόντα του κλάδου των Τεχνικών Υφασμάτων, αλλά και του Κλάδου της Συσκευασίας σε μικρότερο βαθμό.

Προτιμούν το εξωτερικό οι Ελληνες για το Πάσχα

Ταξιδιωτικοί προορισμοί στο εξωτερικό είναι οι δημοφιλέστεροι για τους Ελληνες κατά την πασχαλινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία βάσει των αναζητήσεων που δημοσιοποίησε χθες η Trivago. Στην 1η θέση βρίσκεται η Ρώμη με μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο στα 159 ευρώ και ακολουθούν το Λονδίνο (211 ευρώ), η Κωνσταντινούπολη (131 ευρώ), το Παρίσι (187 ευρώ), η Βουδαπέστη (101 ευρώ) και το Αμστερνταμ (179 ευρώ). Εβδομη στη σχετική λίστα -και πρώτος ελληνικός προορισμός- είναι η Κέρκυρα με μέση τιμή 127 ευρώ, αυξημένη κατά 22% σε σχέση με πέρυσι. Εξάλλου, αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα την περίοδο του Καθολικού Πάσχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή