Παρατείνεται και επεκτείνεται η ρύθμιση εξπρές

Παρατείνεται και επεκτείνεται η ρύθμιση εξπρές

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία προσπάθεια να καταστήσει ελκυστικότερη τη ρύθμιση των οφειλών προς τις εφορίες, η κυβέρνηση πέρασε με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αλλαγές για να μπορέσουν να συμμετάσχουν περισσότεροι υπόχρεοι. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εκτός από τα πρόστιμα εκπρόθεσμης πληρωμής θα «κουρεύονται» και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής δήλωσης ή ανακριβούς δήλωσης, καθώς και πρόσθετοι φόροι ή τέλη του ν. 2523/1997 (3,5% ανά μήνα και μέχρι 120% για μη υποβολή).

Στο πλαίσιο αυτό, στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι διευρύνεται σημαντικά ο αριθμός των οφειλετών που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και κατ’ επέκταση αυξάνονται και τα προσδοκώμενα έσοδα για το Δημόσιο, που αυτός είναι και ο βασικός στόχος του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση-εξπρές, τα έσοδα που έχουν εισρεύσει ήδη στα κρατικά ταμεία ανέρχονται σε περίπου 170 εκατ. ευρώ, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν και τα επίσημα στοιχεία.

Πέραν αυτών, αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχύουσα ρύθμιση των 100 δόσεων ισχύει σήμερα –31 Μαρτίου– ενώ η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη βελτιωμένη ρύθμιση των 100 δόσεων με ελάχιστη μηνιαία δόση 20 ευρώ αναμένεται να ανοίξει μετά το Πάσχα.

Στο Τaxisnet το ΕΕΤΑ

Επίσης, από αύριο, 1η Απριλίου, όσοι υπόχρεοι δεν έχουν εξοφλήσει το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) του 2013 θα πρέπει να αναζητήσουν το εκκαθαριστικό τους στο Τaxisnet και να το εξοφλήσουν έως τα τέλη Απριλίου. Διαφορετικά, μπορούν να εντάξουν την οφειλή τους (είτε μερική είτε ολική) στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προχώρησε σε αυτή την απόφαση σχεδόν ένα χρόνο μετά τη λήξη προθεσμίας πληρωμής των δόσεων του ΕΕΤΑ 2013, καθώς βεβαίωσε τις ανείσπρακτες οφειλές από τον φόρο και διαπίστωσε ότι περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη αποπληρώσει περί τα 350 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αναφέρει ότι στην περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα καταβολής της οφειλής εφάπαξ, αυτή μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης, με αίτηση του φορολογουμένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή