Τι απαντά η ΤτΕ στην καταγγελία για καθυστερήσεις πληρωμών στα έργα του ΕΣΠΑ

Τι απαντά η ΤτΕ στην καταγγελία για καθυστερήσεις πληρωμών στα έργα του ΕΣΠΑ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απάντηση της Τράπεζας της Ελλάδος στην καταγγελία για καθυστερήσεις πληρωμών στα έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, την οποία έκανε χθες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών (ΣΑΤΕ), έκδωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εκτελεί κανονικά όλες τις εντολές πληρωμών, αποκλειστικά σύμφωνα με τη ροή που καθορίζει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤτΕ, σήμερα, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες, εκταμιεύθηκαν αρκετά μεγάλα ποσά που αφορούν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ).

«Πρέπει όμως να τονιστεί ότι ο όγκος των συναλλαγών είναι μεγάλος και ότι αυξήθηκε αρκετά τον τελευταίο καιρό» αναφέρεται σχετικά.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως οι υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διακανονίζουν όλες τις εντολές του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τη σειρά των εισερχόμενων εντολών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή